Hirdetés

Ha sízésről esik szó, egyből a legtöbben egyből Ausztriára, Szlovákiára vagy más alpesi országra gondolunk, pedig itthon is van sízési lehetőség. Az egyik legjobb hazai lehetőség a  Budapestről kb. 100 km-re, Veszprém közelében található Eplényi Síaréna a változatos pályáival amit  a Dunántúl nagy részéről kb 1-1,5 óra alatt lehet elérni.

   Az Eplényi síterepet a könnyű megközelíthetősége miatt ebben az évben sokan veszik igénybe egy vagy többnapos sízés céljából, de 7 óráig akár az esti sízésre is mód nyílik a megvilágított pályákon,  A  nagyon különleges a mikroklímája, mivel  a térség időjárása általában hidegebb van és több hó esik telente mint a környéken, ha esetleg mégsem esne elég hó,  hóágyúkkal biztosítják a megfelelő mennyiséget.


eplény1

 


  Az eplényi síterepet elég könnyű megtalálni. Veszprém felől érkezve a falu után kb. 2 km után egy éles balkanyar után szinte egyenes út visz a pályákhoz. A parkolőknál segítenek üres helyet találni. Gondoltak a mozgássérültekre és az elektromos autóval érkezőkre is. ( 2 db töltőállomás). A parkolóból egy kis fával borított térre érkezünk ahol a pénztárak és mosdók mellett kölcsönzőt, síiskolát és finom falatokat is lehet vásárolni.
Eplény gasztrorész

  Az eplényi Intersport Síaréna pályáinak hossza közel 8 km, amit 2 ülős és 6 húzó lift szolgál ki. A pályák  jó része könnyű (kék), de található 800 méter közepes (piros) és 1,2 km nehezebb (fekete) jelzésű pálya is. Kezdőktől a profi szintig mindenki talál a tudásának megfelelő lehetőséget.  A pálya üzemeltetői kihozzák a helyből a maximumot; a leghosszabb lecsúszás hossza például 1927 méteres, a gasztronómiai kínálat is elég sokrétű. 

 epleny sítérkép


 A magyarországi  sízési lehetőségek közül kiemelkedő színvonalat képvisel az Eplényi Intersport Síaréna, ahol már-már egy alpesi országban érzi magát az ember.  Ha valakinek nincs felszerelése helyben akár bérelhet is magának, ha pedig fejlesztené tudását, jelentkezhet oktatásra az eplényi síiskolában. 

eplényi síiskolások


 Látogatásunkkor (02.23) az időjárás eléggé enyhe volt, de a pálya üzemeltetői így is minden lehetségest megtettek a vendégekért. A maszkvisselésre táblák és a személyzet is felhívta a fegyelmet. A pályákon egyáltalán nem volt tömeg, kimondottan jól esett, hogy kimozdultunk a városi világból Eplénybe. Azt javaslom mindenkinek aki teheti, hogy ameddig még  lehetséges érdemes lesz leruccanni, akár csak egy fél napra is Eplénybe, hogy  ízelítőt kapjunk egy szuper jó, sportos téli  élményből!


 Utazási Tipp  
    pénztárcabarát szállásfoglalás olcsótól a luxusig online akár SZÉP kártyával is!

eplény3


Szerző & fotók:  Bajna Gábor

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.