Hirdetés

  Minden nagy utazó álma, hogy legalább egyszer az életben eljusson Dél-Amerika egyik legnagyszerűbb országába, az inkák földjére  Peruba. Ebben az évben erre többször van  lehetőség erre kiscsoportos utazás keretében. Bemutatjuk mit is láthatnak a csoportok az utazásuk során.

Az inkák nyomában körutazás során a résztvevők felkeresik Peru legfontosabb létnivalóit. Ezek pedig a következők;

1. Paracas Nemzeti Park

  Limából kb. három és fél órás buszozás után lehet eljutni a  mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba, ahol kishajóval indulnak a Ballestas-szigetek felé. A kb. egyórás jajózás során megfigyelhetik az ott élő pingvineket, oroszlánfókákat és egy sor más ritka madarat is. 


Nazca pb Monika Neumanx


 

2. Nazca vonalak

  Az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról, majd repülőgépre szállnak, és fakultatív programként megtekintik a sivatag különleges ábráit. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. 

3. Arequipa 

  Arequipa Peru egyik legszebb városába, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés után városnézésre indulnak és a program során kívülről megnézik a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, keretek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom is található. 


Titicaca eRA vEZDA


4. Titicaca-tó

  Az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal lehet eljutni a Titicaca-tóhoz,  a világ legmagasabban fekvő hajózható tavához, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra Puno kikötőjéből  hajókirándulásra indulnak a totora nádból készült Uros-szigetekhez. A program során megnéznek egy felejthetetlen aplementét a Titicaca-tónál.

5. Cusco és a kecsuák világa.

   Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ode vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézik, sétát tesznek a San Blas negyedben, délután pedig ellátogatnak a cuscoi indián piacra. Később.  egy kirándulás során eljutnak a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetik az Urubamba szent folyót.  Majd  a Pisaci régészeti helyszíneit. Felmennek a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd egy folyóparti faluban meglátogatják a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. 

 


Machu Picchu 02


 

7. Machu Picchu

Egy ilyen utazásból nem maradhat ki a Világ Új Hét Csodájának egyike, az Urubamba folyó fölé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu, ami az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Az Idegenvezető egy közel két órás órás séta során ismerteti a város titkait. Közösen járják körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd vonatra szállnak és visszatérnek Cuscoba.

UNESCO Világörökségi helyszínek Peruban

  • Lima történelmi óvárosa

  • Nazca-vonalak

  • Arequipa óvárosa

  • Cuzco óvárosa

  • Machu Picchu

A perui utazás részletes útvonala:

 

 


Bővebb információ és jelentkezés az útra  itt.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.