Hirdetés

  A sízés és snowboardozás nagyon népszerű időtöltésnek számít a téli hónapokban. Egy jól sikerült téli utazáshoz viszont elengedhetetlen, hogy megfelelően csomagoljunk és a járművünket is felkészítsük a téli időjárásra. Cikkünkben összeírtunk néhány fontos dolgot, amik semmiképpen sem maradhatnak ki a csomagból:

   Amikor síutazásra csomagolsz, fontos, hogy minden szükséges felszerelést magaddal vigyél, így komfortosan és biztonságban érezheted  magad a sípályán és azután is. Íme néhány jó tipp a csomagoláshoz:

 

1  Csomagolási lista

  A legjobb, ha azzal kezdjük, hogy előre összeállítunk egy listát mindarról, amire szükségünk lesz az utazás során, beleértve a ruházatot, a felszerelést és minden egyéb személyes tárgyat amit a szálláson használni szeretnénk.


 krvavec2


 

2. Réteges öltözék

Mindenképpen csomagoljunk be réteges ruházatot, beleértve egy aláöltöző réteget, egy középső réteget és a vízhatlan síruházatot. Az alaprétegnek nedvességelvezető anyagból kell készülnie, hogy szárazon tartson, míg a középső és a külső rétegnek sűrű szövésőnek  kell lennie, hogy melegen tartson a hideg szélben is. Semmiképpen se induljunk el símaszk nélkül, nagyhasznát lehet venni a szeles időben.


 gerlitzen header


3. Fő a biztonság

Ne feledkezz  meg a   vastag zokniról, síkesztyűről, a megfelelő méretű sisakről  és a gerinc-,  térd- esetleg csukló védőről sem, főleg ha snowboardozni tanulunk. Ezek ugyanis nagy szolgálatot tesznek a pályákon, ha elesünk.


  . murau sílift


4. Sí ill. snowboard felszerelések

  Ami a felszerelést illeti, mindenképpen tanácsos indulás előtt leellenőrizni a felszerelésünket. Megfelel-e a mérete, élezésre, waxolásra, új beállításokra szükség van-e. Ezután az utazáskor nem árt  jól becsomagolni  a síléceinkett vagy a snowboardot, a bakancsot, a botokat és a sisakot, így megvédjük a kötéseket és a sporteszközt is a sérülésektől. Ha bérelt  felszereléssel utazunk, azt átvételkor szintén be kell állítatni a súly, a magasság és a tudásszint figyelembe vételével.


 Tátralomnic sízők


5. Kiegészítők amikre szükség lesz

 A csomagolásnál ne feledkezzünk meg a naptejről, az ajakbalzsamról, a sí- ill napszemüvegről, a símaszk és vigyünk magunkkal úti patikát az alapvető dolgokkal.  Erről itt olvashatsz egy praktikus listát.


Tátralomnic liftállomás


6. Dokumentumok

   Végül ne felejtsd  el bepakolni a legfontosabb személyes tárgyakat, például az úti okmányokat, a telefon ill egyéb töltőket, a szállásutalványt (voucher), síbiztosítást és  minden szükséges dokumentumot, ami az utazás zavartalanságához nélkülözhetetlen lehet.

 Ezen kívül érdemes előre gondoskodni a szükséges autópálya matricákról, a pénzváltásról és jó, ha van a gépkocsiban hólánc is. 

Remélem, ezek a tippek segítenek a síeléshez való csomagolásban!


 

 

 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.