Hirdetés

 

  Magyarország tavaly a hatodik legtöbb turistát küldte Horvátországba, ami mind a létszám, mind a vendégéjszakák számának tekintetében épp a duplája volt az előző évi teljesítménynek – közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete a sajtóval.

   A tájékoztatójuk alapjánt 2021-ben a magyar turisták száma meghaladta a  450 ezer főt akik  2,5 millió vendégéjszakát töltöttek a Horvátország üdülőhelyein. A vendégek száma   103 az általuk eltöltött  éjszakáké pedig 90 százalékos növekedést mutatott. Az eddigi csúcsot a 2019-es szezonban mérték, amikor 644 ezer magyar turista  csaknem 3,3 millió éjszakát töltött a különböző horvátországi szálláshelyeken.


split óváros


   A  Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete  összesített adatai alapján összesen 13,8 millió turistát és 84,1 millió vendégéjszakát regisztráltak 2020-ban  Horvátországban, ami  77 százalékkal nagyobb látogatószámot és 55 százalékkal magasabb vendégéjszaka mennyiséget jelent. Külföldről 71,9 millió, a belföldről 12,3 millió vendégéjszakát foglaltak a vendégek Horvátországban. Ez a szám még mindíg  33%-al elmarad  2019-es rekordévhez képest. 


rovinj 01


    A horvát statisztikák szerint az Isztriai-félsziget volt a legnépszerűbb, ahol 23, 5 millió éjszakát töltöttek a vendégek.  Ezenkívül még  Zágrábban, Rovinjban, Dubrovnikban, Splitben és Porecben volt a legtöb foglalás. A küldő országok közül Németország volt az első 2,9 millió turistával, ezután a szlovének és az osztrákok következtek, Magyarország volt a hatodik legjelentősebb küldő ország az előző évben.


croatia dubrovnik


   A  legtöbb magyar látogató utazási célpontja  Crikvenica, Rovinj, Vir, Porec és Zadar volt a statisztikák szerint.
50 százalékuk magánszálláson, 20 százalékuk hotelekben, 10 százalékuk pedig tengerparti kempingben töltötte a pihenését. Körülbelül 25 százalékuk foglalt szállást utazási irodákon keresztül , 75 százalékuk pedig az önálló foglalások mellett döntött.


   A közlemény szerint Kristjan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója az előző két járványév után már a 2019-es rekordforgalom 90 százalékát szeretné elérni 2022-ben.


Online szálláskeresés first minute árakkal Horvátországban:

Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.