Hirdetés

   A magyar határhoz közeli Eszék mellett található Kopácsi rét (Kopački Rit) Nemzeti parkot az Európai Amazonas néven  is hívják a természet kedvelői. Nagy  hatást gyakorol minden látogatójára  elképesztően gazdag élővilága, igazi fotós paradicsom. Érdekes program a felkeresése mindenkinek, akár egynapos kirándulásokra is ajánlható.

 

      Szlavónia természetes folyóvizeinek és erdeinek legüdébb zöld színfoltja, s egyben legjelentősebb természeti értéke a Kopácsi-rét (Kopački rit) Nemzeti park. A parkot 1967-ben nyilvánították védett területté a Dráva és a Duna folyók eszéki összefolyásától északra. A 238 hektáros terület egy hatalmas  mocsári élőhelyet foglal magában, amit megközelíthetetlensége, valamint a gyakori áradások miatt teljesen természetes ősállapotában hagytak az emberek. A Kopácsi rét nagy értéket képvisel, mert ez a terület Európa  legnagyobb természetes mocsárvidéke,  Horvátország északkeleti részén Dél-Baranyában található Eszék közelében.  A folyó és az ártere állat- és növényfajok csodálatosan gazdag világát mutatja be, ahol összesen több mint 300 faj él az érintetlenül hagyott területen. 

   Ezt a Szerb-horvát határon található különleges világot   2012-ben előterjesztették, hogy a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum részeként vegyék fel az UNESCO Világörökségi listájára. Ha valaki eredeti élőhelyén szeretné megnézni, hogyan fog egy sas a karmai közé egy nagy halat, ez lesz  az ideális hely a számára egy jó fotóhoz.     A Kopácsi rét fegyik fő ökológiai jelentősége, hogy az ezeken a területeken fellépő árvizek dinamikája miatt park mindig másik arcát mutatja a látogatóinak. Akár 8 méterrel alacsonyabb is lehet a vízszint a látogatáskor,  mint a valaha legmagasabb rögzített állapotánál volt.    A Kopački Rit Nemzeti parkot gyalogosan és egy kis hajóval is fel lehet keresni. Ennek köszönhetően akár a nehezen elérhető helyekre is könnyebben el lehet jutni. 

TIPP: A  park látogatását érdemes összekötni egy eszéki városnézéssel. Eszék nagyon szép város sok történelmi emlékkel. 


Praktikus tudnivalók a látogatóknak: http://www.parkovihrvatske.hr/park-prirode-kopacki-rit


Horvátország legjobb szállásai olcsótól a luxusig:

Booking.com


 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.