Hirdetés

  Habár a mostani helyzetben igen nehéz megjósolni, hogy melyek azok az úticélok, amelyek hazánk fiai körében kedveltté válnak a következő év folyamán, és az esetleges újabb korlátozások is komolyan befolyásolhatják a külföldre történő utazást, azért már most is látható a trendekből, hogy melyek azok az országok, amelyek a 2022-es évben leginkább látogatottak lehetnek. Közöttük vannak, amik már évek óta stabilan birtokolják a „magyarok kedvenc külföldi desztinációi” képzeletbeli dobogójának első helyeit és vannak olyan újdonságok is, amelyek kezdenek egyre felkapottabbá válni honfitársaink körében.


A legújabb trendek arról árulkodnak, hogy a hotelekben történő szállásfoglalások aránya a következő év során tovább esik majd, ezzel szemben viszont egyre kedveltebbé válnak az apartmanok és a panziók – feltehetően ez is összefügg a pandémiával kapcsolatos létszámkorlátozásokkal. A jelenlegi járványhelyzet ellenére a magyarok több mint fele bizakodó a jövő évi nyaralást illetően. Vannak, akik egyedül, de a többség a párjával és a családjával vágna bele az utazásba. Ami változott, hogy a legtöbb magyar nem távolabbi országokat venne célba - mint amilyen például Görögország, Egyiptom, Spanyolország vagy akár az Egyesült Államok, hanem inkább a Közép-Kelet-európai régióban, vagyis elsősorban a szomszédos országokba utazna.
Habár a legtöbben még mindig a nyári nyaralásukat tervezik külföldön, egyre nagyobb szerep jut a körutazásoknak és az egészségturizmusnak. Utóbbival és a járvány miatti korlátozásokkal függ össze, hogy az utazók számára egyre fontosabbá válik, hogy a szálláshely és az utazásszervező rugalmasan kezeljék az utazás hosszának változtatását és az ingyenes lemondás határidejét.

 

Horvátország


2022 evi utazasok krk szigetMár hosszú évek óta a magyarok által legkedveltebb úti célok közé tartozik. Horvátország közel van, így akár egy félnapi autózást követően lejuthatunk a tengerpartjára. További piros pont, hogy pl. a görög szigetekhez képest jóval kedvezőbb árakon juthatunk szálláshoz és a szolgáltatások is olcsóbban érhetőek el. Horvátország változatos és gyönyörű partszakaszokkal, a velencei hatást tükröző szebbnél szebb és nagy múltú várossal, felszerelt apartmanokkal és hotelekkel, valamint csodálatos tavakkal és zuhatagokkal rendelkezik, így kiváló úti cél egy családi vakáció eltöltéséhez. Nagyon kedvelt üdülőhelyek a Krk-sziget, Rab és Hvar vidékei, az Isztriai-félsziget, valamint a Kvarner-öböl, míg a legkedveltebb városok 2022-ben is várhatóan Vir, Crikvenica, Pula, Split, Zadar, Rovinj és Dubrovnik lesznek.

 

Csehország


2022 evi utazasok cesky krumlov


Az egész ország olyan, mint egy varázslatos kis ékszerdoboz. Nemcsak a sokszínű főváros, az „ezertornyú” Prága vonzó a magyar vonatkozásokat is tartogató Hradzsinnal, a Károly-híddal és az Aranyművesek utcájával, illetve a rengeteg kulturális programjával, de a Moldva kanyarulatában fekvő Cesky Krumlov bájos települése, a régóta világhírnévnek örvendő Karlovy Vary gyógyfürdője vagy éppen Kutna Horá komor Csonttemploma is számtalan látnivalót kínál az ide látogatóknak. Szóval van itt töméntelen történelmi és kulturális látnivaló, de ha ez nem lenne elég, igazi kulináris utazáson is részt vehetünk. Csehország ugyanis egyben a pilseni sör, a töltött káposzta és a knédli hazája is. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.