Hirdetés

  Idén Te is felfedezheted Albánia meseszép tájait és rendkívül változatos történelmét, ami ókori görög-római, középkori velencei vagy török látnivalókkal várja az utazókat, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékait.

  Ebben az évben négyszer is elindul az a jól szervezett körutazás Albániába – Shqipëriába - ahogy a helyiek hívják saját földjüket, ami bemutatja az utazóknak ezt a drámaian szép, kis területű ( 29.000 km2), mégis „kontinensnyi” változatossággal büszkélkedő országot.


albania 10 legszebb varos 02


 

  Az utazás során magasan képzett és tapasztalt idegenvezető kalauzolja el a csoporokat Albánia legfontosabb látnivalóihoz, akik így alaposan megimehetik ezt a minden ízében gyönyörű mediterrán országot. Láthatják mindkét tengerét (Adria-tenger, Jón-tenger) „megízlelik”, s eljutnak többek között a Földközi-tenger utolsó part-menti fenyveseibe (Llogara Nemzeti Park) vagy az egyedien vadregényes Gjipe-kanyon partvidékére is. S igen… a Drinit festői kanyonjaiban hajózva érhetik el az Albán-Alpok mélyét, a meseszép fekvésű Valbone-völgyet.

Íme az albániai körutazás  legfontosabb látnivalói;

 

1 . Rozafa

  A 3 folyó fölé (Drin, Buna, Kir) emelkedő 130 méter magas Rozafa sziklán az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. Itt védekezett Gentius, az utolsó független illír király a túlerőben lévő római légiók ellen Kr.e. 168-ig. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte egészen 1913-ig. A falakon belül ma is egymás mellett állnak az „itáliai” katolikus templom és az „anatóliai” szultáni mecset romjai.  Egy közös várlátogató séta után még egy velencei karneváli álarckészítő műhelyt is meglátogat a csoport.


rozafa skodra vár


 

2. Shkodra

 Észak-Albánia legfontosabb városa Shkodra ahonnét a magyar Balkán-kutató tudományos expedíciók indultak (1916-1918) olyan fontosabb résztvevőkkel, mint pl. Cholnoky Jenő, Lóczy Lajos, Teleki Pál vagy Csiki Ernő. Shkodra az albániai katolicizmus központjának számít, számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az „egyensúly megtartása” érdekében lesz egy látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben is.


shkodra


2. Az Albán Alpok csodái

 Valbona Völgy Nemzeti Parkba, lassú utazás a hotelünkbe, fényképszünetekkel a lelátványosabb panorámapontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Ott találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, szintén ott sorakoznak a határvonalon többek között a Zla Kotala (2.534 m) – Montenegró legmagasabb csúcsa, illetve a Deravica (2.656 m) – Koszovó legmagasabb csúcsa is.


Valbona nemzeti park


3.  Kruje, Szkander bég fellegvára

  A csoport szintén felkeresi majd a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárost Krujét is. A 16.000 lakosú egykori hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja. Oszmán  bazárjában ma is rengeteg helyi vagy törökországi csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban folytatódik.  


kruje

Nvtelen 1


 

4. Berat UNESCO Világöröksége

UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városa a cseresznye és olajligetek kapcsán ismert.  3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Jót lehet sétálni a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szentháromság templom és a Szent Mihály kápolna is fontos látnivalók.


Berat


 

5. Tirana felfedezése

  Tirana egy szépen fejlődő mozgalmas város, ahol folyamatosak az építkezések és felújítások. A városnézés ezeket a nevezetességeket mutatja be: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”. A kirándulás során különösképp I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) életét és korát mutatja be és az olasz befolyás akkori – és mai jegyeit. Elhangzanak történetek Apponyi Géraldine királyné (1915–2002), “Magyarország Fehér Rózsája” életéről is. 


Tirana


 Íme az albán körutazás részletes útvonala:

 https://tinyurl.hu/SRpU

 


Ez csak néhány érdekes helyszín, amit a csoport felkeres Albániában. Akit jobban is érdekelnek a részletek vagy szeretné szervezett formában felkeresni Albániát, kattintson a következő linkre! 

Részletes információk az útról, jelentkezés itt

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.