Hirdetés

  Idén tavasszal kétszer is lehetőség nyílik rá Bécsben, hogy egy kiscsoportos buszkirándulás során, művészettörténész  segítségével  mélyüljünk el Gustav Klimt életművében.

 Egy ritkán adódó jó lehetóséget ajánlunk az kedves olvasóink figyelmébe.  Ez a program kifejezetten olyanoknak ajánlott,  akik szeretnék alaposabban megismerni Gustav Klimt és a szecessziós művészeti korszak alkotásait.  A kis csoport a Bécsbe érkezését követően  először a Leopold Múzeumot, majd a Belvedere Múzeumot végül pedig a Klimt-Villát keresi fel.
Klimt kpgaléria

  Klimt önmagát így jellemezte: „Tudok festeni és rajzolni, legalábbis én így gondolom, és mondogatják még néhányan. De nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy igaz.” A szecesszió megalapítója sok szállal kapcsolódott Bécshez, a művészeti tanulmányait is ott kezdte, és már az első megrendelését is a bécsi Sturany-palotában kapta. Képei kapcsán sok kritika érte, mivel megbotránkoztatónak találták azokat, perverz túlzással és pornográfiával vádolták. Elsősorban nőket ábrázolt, akik a képeken igazi, „Végzet Asszonyai”-ként pózolnak.

 A Belvedere Múzeum méltán büszke arra, hogy náluk található a világ legnagyobb Gustav Klimt gyűjteménye, amelyből a legismertebbek, A csók és a Judith is itt tekinthető meg. A Leopold Múzeumban pedig többek között a Csendes tó vagy a Halál és Élet alkotásait láthatók. A Klimt villa helyén most egy kis épület állt, amelyet Klimt műteremként használt anno, és ahol életének utolsó éveiben alkotott. Ezen a helyen „született meg” a Hölgy legyezővel című festménye, mely valószínűleg az utolsó, befejezett alkotása volt. A program  során bepillanthatnak a résztvevők a kulisszák mögé is, mivel Klimt szemszögéből kutathatják fel Bécs városának a művészhez köthető emlékeit.


Gustav Klimmt A csók

   


  2023. tavaszán Bécset felkereső 2 kiscsoport  az állandó múzeumi gyűjtemény helyett, a Klimt inspirálta Van Gogh, Rodin, Matisse... című időszaki kiállítást tekinti meg a Belvedere-ben. Választ kaphatnak az utazók arról, hogy vajon ki ihlethette meg Gustav Klimtet, a bécsi modernizmus nagymesterét? Mennyire ismerte a festő Vincent van Goghot? Láthatta-e valaha Henri Matisse műveit? A bécsi Belvedere és az amszterdami Van Gogh Múzeum közös kiállítása olyan nyomvonalat követ, amely Klimt művészeti elődjeivel kezdődik és egészen a kortársaihoz vezet el. Lenyűgöző egymás mellé helyezésben a tárlat Klimt, Van Gogh, Matisse és még sokan mások műveit mutatja be.

   A művészettörténész szakértő: Ludmann Mihály

  A két csoporttal együtt utazik Bécsbe Ludmann Mihály festőművész, művészettörténész, tanár aki több évtizede tart művészettörténeti előadásokat.  Az ELTE BTK filozófia szakán és a Képzőművészeti Főiskolán tanult, majd 30 éven át rajzot és művészettörténetet tanított. Festményei, grafikái a nyolcvanas évek második felétől szerepelnek csoportos és egyéni kiállításokon. Könyveket is illusztrált, főleg szépirodalmi műveket, de szakíróként is jól ismerik a munkáit. A magyar építészet mestereiről szóló összefoglaló munkája két kötetben jelent meg, de írt könyvet Lechner Ödön életéről, vagy az első világháborúban alkotó művészekről. Fotóművészként is ismert, a budapesti 1956-os emlékművekről 2017 júniusában rendezett kiállítást a Várnegyed Galériában.


TIPP: Az ismerd meg Bécsben a szecessziót Gustav Klimt szemével  kiscsoportos   bécsi utazás áprilisi és többi időpontjára erre a képre kattintva lehet jelentkezni.

Egész napos, csoportos autóbuszos kirándulás 

 
TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.