Hirdetés

Az előző részben a TOP 10-et szedtem össze a ti véleményeitek alapján. Most jöjjenek a számomra legérdekesebbek, azok közül, amit javasoltatok! 

Somoskői vár


SOMOSKŐ VÁRA

Elsőként a Somoskői várba szeretném az olvasót elkalauzolni. Elhelyezkedése nem mindennapi. Somoskő a magyar-szlovák határnál helyezkedik el, a magyar oldalon. Viszont a vár már Szlovákiához tartozik. A várat a 13. században építették, mely a 16. századig aktív szerepet játszott az addig lezajlott háborúk alatt. Ugyanis a Füleki ostrom idején felgyújtották, így elvesztette hadi szerepét.  Az 1840-es években Petőfi is járt itt és a következőket írta róla az Útirajzokban: „Somoskő nem nagy vár, nem is nagy hegyen fekszik, de bámultam építését, mely gyönyörű öt-, hat-, hétszögű kövekből van.”


Nemti Morgó


NEMTI-MORGÓ GÖDÖR  

A Nemti-Morgó Gödör a mátrai geocsodák egyike, ami Nemti településről közelíthető meg a leggyorsabban. Az árok egy 20 millió éves üledék-árok, amely homokkőből épül fel. Így az időjárás viszontagságainak kitéve tudott ilyen szinten erodálódni és nyerte el mai formáját. Maga a gödör körülbelül 500 méter hosszú, így végig járása nem telik órákba, viszont tovább haladva más csodákat is láthat a túrázó, például a Kőleányt és a Sárkánysziklát.


lófingató hegy


LÓFINGATÓ-HEGY

  A Lófingató-hegynek nem csak a neve érdekes, hanem amit ott találunk, az is egyedi. Óbarok településről közelíthető meg talán a legkönnyebben, ami Bicskétől az 1-es úton tovább haladva Tatabánya felé az első település. Maga a hegy a nevével ellentétben nem annyira készteti a túrázót bélmozgásra, amikor megmássza, viszont a hegy gyomrában található elhagyatott bunkerek meglátogatása lehet, hogy igen. Már csak azért is, mert eléggé romos állapotban vannak, így nem ajánlott bemenni.


lófingató bunker


BUNKEREK

A szovjet „elvtársak” hagyták itt ezeket az akkoriban titkos bunkereket. Sajnos a mai napig nem tudni, hogy mit tároltak bennük, vagy igazából mire is használták. Annyi bizonyos, hogy a szovjet Déli Hadseregcsoport Légierő és Légvédelem, azaz korábbi 36. Légi Hadsereg egyik tartalék irányító központja volt.      Utazási Tipp  
    Szállásakciók belföldön, gyors foglalás, akár SZÉP kártyával is!


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.