Hirdetés

 A Vörös-tenger parján lévő Hurghada a múlt század elején még csak  egy egyszerű kis halászfalu volt. Mára azonban az Egyiptomban nyaralók  egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává fejlődött. Hurghada  azonban sokkal többet nyújt, mint a napozás vagy a pihenés és fürdőzés Hurghada tengerpartján. 

Izgalmas shoppingolás az El-Daharban a bazárban

   Hurghada több  bevásárlóközponttal és kis üzletekkel is  rendelkezik, de egy helyi piac felkeresése mindenhol  sokkal izgalmasabb és érdekesebb élményt nyújt.  A Hurghada óvárosában  található bazárban különféle  ajándéktárgyakat lehet vásárolni a teáktól a színes textíliákig, a kézműves ezüst ékszerektől az ókori hieroglifákkal díszített papiruszból készült tekercsekig, a frissen sült kenyériféléktől egészen a bőrárukig  hatalmas választékot lehet találni  a hurghadai souk-ban. A látogatókat megérinti a kelet hangulata, az alkudozás, az illatok, a kereskedők hangodkodása. Érdemes este felkeresni a bazárt mert kellemesebb a klíma, alábbhagy a hőség. Az ajándékok megvásárlása mellett igazi élményt jelent a bazárban tett látogatás. 

TIPP: A piac El-Dahar óvárosának közepén található. A legjobb kiindulópont a bazár  felkereséséhez  az El-Dahar tér. 


Hurghada bazar


A mecsettől a kopt katedrálisig: Hurghada főbb látnivalói

  Hurghada látogatói sok izgalmas látnivalót találnak  az óváros egyszerű házaitól a hangulatos  kikötőn és a nagy bevásárlóhelyeken át egészen a lenyűgöző templomokig. Két legérdekesebb  épülete a mecset és a koptok katedrálisa.

 • El Mina Masjid mecset : A híres mecset közvetlenül a kikötőnél található.  A 2012-ben átadott  mecset egy nagyon jellegzetes  fehér színű épület  két magasba nyúló minarettel. A turisták  ingyenesen látogathatják.
 • Az el-Daharban látható Szent Shinuda kopt templomot egy korábbi kopt templom helyén építették fel  2008-ban.  A templomot lekerekített fehér tornyairól lehet felismerni, nagy méretű keresztekkel.
 • A mecset közelében található "Grand Aquarium"  szintén nagyon népszerű program. 
  hurghada

 

Látogatás a hurghadai Egyiptomi Múzeumban

   2020-ban nyitották meg az új Egyiptomi Múzeumot Hurghadában. Érdekes program, mert  Egyiptom történelméből származó különleges műtárgyak gyűjteményének ad otthont. A  3000 négyzetméteres múzeum modern épülete alapvető ellentétben áll a bemutatott antik darabok ősi stílusával. 

A múzeum kiállítása a következő időszakokat mutatja be:

 • Az ókori Egyiptom
 • Görög-római korszak
 • Kopt korszak
 • Iszlám időszak
 • Modern Egyiptom

     A régióból származó fontos ásatási leleteket mutatják be, például múmiákat és egyiptomi hajdíszeket lehet megnézni. A múzeum legnépszerűbb látnivalói az ókori leletek a fáraók idejéből . 


 


Praktikus tanácsok Egyiptomba utazóknak:

 • az egyiptomi utazásokhoz vízumra van szükség, melyet Egyiptom budapesti követségén, vagy a kinti repülőtéren az utaztató cég segítségével lehet kiváltani. (Az útlevélnek a hazaérkezéstől még további min. 6 hónapra érvényesnek kell lennie!)
 • Mindenképpen kössünk megfelelő utazási biztosítást! ( a bankkártyák biztosítási fedezete általában nem megfelelő )
 • Egyiptom a baksisok országa, a bankkártya vagy utazási csekkek mellé feltétlenül vigyünk magunkkal készpénzt, közte kisebb címletű bankjegyeket. Sok helyen elvárják a baksist, előnyt jelenthet a szállodába érkezéskor is. Érdemesebb dollárt vinni, az eurót rosszabbul váltják. A helyi pénznem az egyiptomi font ( 1 Font(EGP) = kb. 20,5 Ft ) 
 • Javasolják a hepatitis A és B valamint a hastífusz elleni védőoltásokat, melyek további hosszú évekre védettséget biztosítanak
 • A szokásos higiéniai elővigyázatosság mellett vigyünk magunkkal házi patikát és napvédő szereket is. Hasmenés ellen a leghatásosabbak a kinti gyógyszerek pl. Antinal, amit a helyi gyógyszertárakban és szállodákban is be lehet szerezni.
 • Vigyázzunk a zsebtolvajokkal. Általában gyerekeket küldenek koldulni, ha valaki adakozóbb kedvű, hamarabb ellepik a kéregetők és könnyen pórul járhat.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.