Hirdetés

A varázslatosan szép Stiniva strand Vis szigetén található, a dalmát partok mentén. Egy gyönyörű kavicsoa strand a sziget déli részén, aminek egy része mindig árnyékban van, így elrejtőzhetünk  a forrón égető déli napsütés elől is.

 

  Európa  legszebb tengerparti strandja

 

A Stiniva-öböl Vis sziget talán legszebb partja, formája leginkább kagyló alakúnak nevezhe6ő. Kétoldalról  hatalmas  sziklafalak ölelik körbe a mesésen szép tiszta vízű  öblöt, amit egy 16 méter széles szikla kapu köt össze a nyílt tengerrel. Az egész hely nagyon meseszerű élményt nyújt, nem is csoda, hogy pár évvel ezelőtt ez a kis horvát öböl elnyerte az Európa legszebb standja a címet.


 

 

 

 Hogyan lehet megtalálni ?

 A gyönyörűszép kavicsos strand  megközelíthetősége nem éppen a legegyszerűbb, ezért viszonylag kevesen látogatják. A strandon gyakran szinte  úgy érzi magát az ember, mintha az övé lenne az egész csodálatos partszakasz. Gyalogosan egy Žužeca falucskától vezető keskeny meredek ösvényen haladva 15 perc alatt lehet elérni a strandot. A Stiniva-öblöt autóval is meg lehet közelíteni Rukavac vagy Vis irányából.  Az autót a szikla  tetejénél kialakított parkolóban lehet leparkolni, ahonnan egy kis ösvényen kb 20 percnyi séta után lehet lejutni a kis öbölbe.  A kisgyerekkel érkező családoknak érdemes  a vízi megközelítést választani. A helyi kikötőkben lehet kishajót bérelni, vagy befizetni  az öblöt felkereső kirándulásokra, ami önmagában is különleges élményt jelent.


Stiniva strandolás 

 

Az kis öböl vize kristálytiszta, a meder  kavicsos és lassan mélyülő.  Érdemes a stinivai strandolást úgy időzíteni, hogy az ember elkerülje a többi turistát. A témában érdemes érdeklődni a szállásadónál ill. a helyi hajósoktól, akik  tanácsokat is adnak, hogy  melyik csodaszép öblöket lesz érdemes felfedezni Vis szigeten. A hosszabb strandolást tervezőknek, érdemes  napernyőt és innivalót is vinni, mert kevés az árnyék, és főszezonban  nagyon  éget a nap. Az öböl oldalában található egy hangulatos  bár, ahol frissítőt és ételt is lehet vásárolni.


 


Mit találsz még Visen?

Vis egy nyugalmas kis sziget ahová Splitről lehet ide komppal átkelni.  Elsősorban a stresszmentes pihenést keresőknek ajánlható akik a nyugalmat keresik. Visen két nagyobb település Vis és Komiža található. A különféle sportolási és búváárkodási lehetőségeken túl érdemes bérelt robogóval vagy kerékpárral kétkeréken is felfedezni a kis sziget eldugott szépséges helyszíneit.


Olvass még többet Visről !


 


 Utazási Tipp  
    Akciós szállások online foglalással garantáltan jó áron


Szerző: Bajna Gábor  Fotók: wikimedia


 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.