Hirdetés

 A történelem során számos uralkodó, nemesek, politikusok és művészek is élvezték a Felvidék gyógyhatású fürdőinek kellemes és közérzetet javító hatásait.  Mára ez a lehetőség már nemcsak a kiválasztottak lehetősége, hanem  bármelyikünk élvezheti a fürdőzést és Szlovákia őszi- téli utazási örömeit...

 1. Bártfai fürdő

  Bártfa földrajzi fekvése, mikroklímája, ásványvizei, természeti környezete egy erdőkkel körülvett festői völgyben kiválóan alkalmas  a légutak ,  a keringési rendszer ,  az emésztőrendszer  vagy a testi-lelki bajok gyógyítására. A bártfai fürdő  komoly múltra tekint vissza, a első említése 1247-re, IV. Béla magyar király idejére vezethető vissza. Már a 15. században is rendszeres gyógyfürdői kezelésekre használták és Európa sok uralkodója is felkereste. Jó híre miatt. az  "egészség és pihenés oázisaként emlegették"  olyan híres személyiségek is meglátogatták, mint  például Mária Lujza, Napóleon császár felesége, I. Sándor orosz cár, Erzsébet akit   Sissi néven ismerünk  és persze  sok más fontos ember is. A bártfai fürdő legnagyobb értéke a  természetes gyógyhatású ásványvizek , amelyek összetételüknél fogva a legjelentősebbek Európában. 


bártfa fürdő

  A bártfai fürdő területén bevásárlóközpont, posta, mozi, templom, népi építészeti múzeum, kávézók és éttermek, amfiteátrum nyári oszlopcsarnok koncertekhez, teniszpályák, minigolf, fitneszterem található. központ, bowling bár, sífelvonó, oxigénpálya, 35 km előkészített turistaútvonalak, természetes fűtött vízű medence, sóbarlang. Itt maximális egészségügyi ellátást, minden szolgáltatást magas színvonalon, komplex kezelést és mindenekelőtt nyugalmat és jó közérzetet találnak kellemes környezetben.

Forrás: Bardejovské Kúpele as


 2. Pöstyén

  Pöstyén egy világhírű fürdőváros, amely gyógyító 67-69 °C hőmérsékletű geotermikus vizéről és gyógyító kénes iszapjáról híres. Mozgásszervi betegségekre gyakorolt pozitív hatása nemcsak Európában, hanem a világon is egyedülálló. A mai fürdő elődjét  az Erdödyek építették fel a napóleoni háborúk után 1822-ben.  Az igazi fellendülést és világnevet azonban a 20. század elején következett be, amikor jónéhány  csodaszép szálloda is felépült Pöstyénben a fürdőzők számára.  A XX. század hatvanas-nyolcvanas évei során  több új fürdőház jött létre. A fürdő jelenleg több mint 2400 szállodai ággyal  rendelkezik alap-, standard- és superior kategóriájú szobákban, valamint szállodai lakosztályokban. Pöstyén Fürdősziget parkja, tulajdonképpen miniváros, ami értékes épületekből  áll szobrokkal,  szökőkúttal dísznövényekkel. Területén a termálfürdő mellett, gyógyszállodákat, egészségügyi létesítményeket és sportlétesítményeket, golfpályát, tenisz- és  strandröplabdapályát valamint futó- és kerékpárutat  is találhatnak a vendégek.


pöstyén fürdő

 A fürdő északi részén  különböző műfajú kulturális és művészeti programokat és turisztikai sétákat is szerveznek Pöstyén és környéke építészeti, történelmi és természeti látnivalóihoz. 

Forrás: kupelepiestany.eu/


 3. Bajmóc

  Nagyon sokan utaznak a kastélyáról híres Bajmócra is, ami szintén neves  fürdőváros egyben fontos turisztikai központ is, melynek története  a középkor óta összakpcsolódott a meleg kénes forrásaival. A fürdőhely és a közeli  Bajmóci kastély a múltban Csák máté,  a Thurzó  és a Pálffy család tulajdonában is volt. A meleg gyógyforrásai, és a megfelelő éghajlati viszonyok miatt egyik legrégebbi és legszebb gyógyfürdője  ideális feltételeket teremt  sokféle  ideg-  és  mozgásszervi betegségek gyógykezelésére. Bajmóc 1959 óta számít hivatalosan is fürdővárosnak.  9 gyógyvizű forrása, 28-52°C hőmérsékletű bikarbonátos és kalcium-magnézium vízzel látja el a melegvizas fürdőjét.  A fürdővendégek rendelkezésére áll 7 hipertermikus és izotermikus medence, hidroterápiás eljárások, elektroterápia, gerinc manipulatív kezelése, akupunktúra, oxigénterápia és  sóbarlangi tartózkodás is. 


bajmóci fürdő


 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.