Hirdetés

Sokan terveznek látogatás Bajorország gyönyörű fővárosába, ami az év minden hónapjában érdekes látnivalókkal és programokkal várja a látogatókat. Kedvcsinálóként összeállítottunk néhány érdekes tényt, ami érdeklődésre tarthat számot.

 • A bajor főváros nevének eredete az ónémet Munichen szóból ered, ami azt jelentette, hogy „a szerzetesek helye”, miután eredetileg szerzetesek alapították a várost amit legelőször 1158 -ban említettek ezen a néven.

 • München nemcsak Bajorország fővárosa, hanem a sörimádóké is.  Elég ehhez Müncsen 21 sörfőzdéjéjére, 22 sörörzős-éttermére és a világhírű Oktoberfestre gondolni, amiből néhányat érdemes lesz fel is keresni a városnézés során.
 • A legmeglepőbb a müncheni tények közül, hogy a sört Bajorországban egyáltalán nem tekintik alkoholos italnak, hanem ételnek.
 • münchen sör perec
 • Az egyik fontos tény Münchennel kapcsolatban, hogy más nagyvárosokkal ellentétben nem építenek magas felhőkarcolókat.  A városi rendelet szerint  Münchenben tilos 99 méternél magasabb épületet építeni. Ezt a döntést egy 2004 -es népszavazáson hozták meg a város polgárai. Szintén fontos szempont a turisták listáján, hogy a bajor főváros nagy figyelmet fordít a köztisztaságra. Például minden nyilvános kukán  dudorok vannak, nehogy az emberek plakátokat ragasszanak rájuk.
  munich panoráma

 • Münchenben körülbelül 40 000 galamb él, általában olyan a turisták által is látogatott helyeken lehet látni őket mint a Marienplatz vagy a Karlsplatz Stachus. Néha még a föld alatt is találkozhatunk velük miközben a metróra várunk.
 • Münchenben  termel a világ egyik legismertebb autógyára  a BMW ahol  egy modern többszintes BMW Múzeum mutatja be a látogatóknak a híres  márka és járműveinek történetét. 
 • A „Jugendstil” építészeti stílust Münchenben élő építészekhez kötődik. München Schwabing, Neuhausen vagy Haidhausen városrészeiben több Jugendstil épületet lehet  találni.
 • munich olimpiai stadion
 • Nem mindenki kezdi Münchenben szimplán kávéval a reggelét. A bajorok számára a fehér sertéskolbász a reggeli elkerülhetetlen része. Érdekes módon a „Weisswurst” fogyasztása más étkezések alatt viszont tabunak számít,  mivel korábban ezt az ételt minden reggel frissen készítették, és mivel nem tartalmaz tartósítószereket, nem tudták sokáig eltartani, ezért kellett azonnal megenni. Manapság a „Weisswurst” már bármikor megvásárolható, és fogyasztható, ámbár a bajorok meglehetősen radikálisak az étkezési hagyományaikat illetően. ?
 • És íme egy tipikus  müncheni mondás: „A tehetséges emberek mindenben tehetségesek ”A mai  München messze túlmutat a kulturális örökségén, és a gazdag történelmi múltján vagy az Oktoberfesten. Az új generációk számára világunk egy másik dimenzióját is képviseli technológiai és innovációs központként. a helyi inspiráló légkör nemcsak olyan óriásokat vonz, mint például a Google, hanem otthont ad az olyan innovatív online  vállalkozásoknak is mint a FlixBus.
  500 flixbus free for editorial purposes

 • Ugyan  a legtöbb országban a vasárnapot pihenőnapnak tekintik, ezt a szokást Münchenben mindenképpen más szintre emelték. Vasárnaponként szinte minden bolt, áruház és étterem is  zárva tart, így nem érdemes a programunkat ennek a figyelembevételével megtervezni.  

 • München Németország egyik jelentős közlekedési csomópontja: Vasúton összeköttetésben áll Németország és Ausztria minden fontos városával, melyeket a német és az európai nagysebességű személyszállító vasúti rendszer köt hálózatba. Különböző országokból érkező autóbuszok is fontos közlekedési kapcsolatot jelentenek a Münchenbe utazóknak. Münchentől kb 45 kilométerre északkeleti irányban  található az 1992-ben átadott Franz Joseph Strauss repülőtér.

szerző: Bajna Gábor fotók: pixabay


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.