Hirdetés

 Németország városaiban már a középkor óta tartanak adventi vásárokat. Az idei évben az adventi készülődés több mint négy hétig fog tartani: Az advent  november 27-én, vasárnap kezdődik és december 24-én, szombaton  a szentestén  ér véget. Ebben az időszakban körülbelül 2500 német településen rendeznek adventi vásárokat. Bemutatjuk közülük a legszebbeket;

  A németországi karácsonyi vásárok kicsiknek és nagyoknak egyaránt szép élményeket jelentenek. A nappalok ilyenkor már lerövidültek, az esték pedig hosszúra nyúlnak.   Mindenkinek jól esik egy hangulatos séta feldíszített standok  szépen kivilágított utcácskáin az illatozó finomságok és szép kézműves termékek között. Ha pedig megéhezünk, falatozhatunk a helyi inyencségekből. Megkóstolhatjuk a német mézeskalácsot, a karácsonyi stollent és a sült gesztenyét is. Vásárolhatunk  a szép karácsonyi portékákból is például az Erzgebirge fafaragványai közül, vehetünk művészien díszített kis üveg csecsebecséket vagy a  kézzel készített  karácsonyi dekorációkból is magunknak, de az sem megy hiába, aki  fenntartható karácsonyi ajándékot keresne a szeretteinek.  


1. Drezda 

 

  A legrégebbi adventi vásár a  drezdai vásár, ami  immár 1434 óta vonzza a látogatókat a történelmi Altmarktba. Drezda környékén   a meseszép Elba folyó mentén  amúgy több más hagyományos  karácsonyi vásár  is várja a látogatókat olyan neves  történelmi városokban, mint Meissen, Pirna vagy Radebeul. Gyönyörködhetünk az elbűvölően bájos apró csecsebecsékben, amelyeket helyi kézművesek készítenek: az Erzgebirge fafaragásaiban, a Lusatian kék mintás szövetekban vagy Herrnhut díszes csillagaiban.


Drezda advent

 


2. Nürnberg

 

  Sokan gondolják, hogy   Nürnberg Christkindlesmarktja az egyik legrégebbi és minden bizonnyal a leghíresebb Christkindlesmark is az egész világon. Ilyenkor  a "fából és szövetből készült kisváros" fabódéiban hagyományos, gyakran kézzel készített és festett karácsonyi díszeket és édes csemegéket, például mézeskalácsot lehet vásárolni. További látványosságuk a gyermekkarácsony és a csillagos ház, a testvérvárosok piaca és a nürnbergi gyermekek  lámpás esti felvonulása.

 


nürnberg karácsony

 3. Berlin

 

  Aki úgy dönt, hogy Berlinbe látogat az adventi időszakban, az jó döntést hozott, mert a német fővárosban több mint 50 helyen rendeznek karácsonyi vásárokat.  Ezek egy része tradicionális jellegű,  néhány közülök kulinális jellegű,, mások pedig multikulturális hangulatúak. A hagyományos karácsonyi vásárokat Spandauban, a királyi karácsonyi vásárt Charlottenburgban, a városi karácsonyi vásárt a Rotes Rathaus mellett lehet megtalálni, de számos  másik vásárt is lehet találni Berlin különböző részein.


 Karácsonyi Brandenburgi kapu


4. München

 

  A müncheni karácsonyi vásáron átélhetjük az  autentikus bajor szokásokat, emellett  pedig a hagyományos kézműves alkotásokat is megnézhetjük a standokon. Az adventi vásárt hagyományosan  München neogótikus városházája előtt a  történelmi épületekkel körülvett Marienplatzon rendezik meg, egészen a 14. századra nyúlnak vissza a gyökerei. A bajor főváros ünnepi vásárea évről évre hatalmas élmény a közelről és távolról érkezőknek. A betlehemes piac egy másik különlegesség Münchenben, ahol minden megtalálható az igazi betlehemtől a a lámpásokon át az adventi jászolokig.


München karácsony

 


5. Aachen

 

  A forralt borok illatai  ugyanúgy hozzátartoznak az aacheni karácsonyi vásárhoz, mint a mézeskalácsoké vagy a fenyőfáké és a finom ételeké. Az idei aacheni  ünnepi karácsonyi vásáron mutatják be az első klímasemleges forraltboros bódét: ahol különleges hangulatban szolgálják fel a kiváló minőségű borászok forralt borát. Ezen a hagyományos finomságon kívül a városháza és az UNESCO Világörökség részét képező aacheni székesegyház közötti óvárosban természetesen sok más regionális specialitást és kézműves termékeket is megkóstolhatnak a látogatók.


aachen karácsonyi vásár

 


 

 

 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.