Hirdetés

  Budapest mai metróállomásai modernnek és minimalistának tűnnek, a  posztszovjet metropoliszok földalatti állomásaihoz képest.  Moszkva, Szentpétervár és Harkov állomásait mozaikok, stukkódíszek és kristálycsillárok díszítik, így az utasoknak joggal az az érzése támad, mintha csak  palotákban lennének. Nézze meg, hogyan néznek ki Moszkva és a szovjet korszak nagyvárosainak metrói!

  A metróállomások Moszkva legnépszerűbb turisztikai attrakciói közé tartoznak, a szocreál korszak "sztálinbarokk" dizájnjaitól egészen az ultramodern építészeti stíluselemekig sokféle  stílus képviselteti  magát. Szinte minden metróállomásnak egyedi stílusa és története van. Az első metrovonalat 1935-ben adták át, építésük azóta is folyamatos.  Sokan gondolják úgy, hogy a földünk legelegánsabb metróállomásait Oroszországban kell keresni.  Ívelt mennyezettel, grandiózus csillárokkal és márványból készült csempézett falakkal a moszkvai metró állomásainak megépítése és szépítése  a  szovjet történelem egyik legdrágább projektje volt. A moszkva metró mpstanra 206 állomással rendelkezik, amelyek közül 44 számít kulturális örökségnek különleges kialakítása miatt.  Oroszország nagyvárosainak lakói naponta használják a híres metrókat miközben üzleti ügyben, munkába, otthonukba utaznak. A legtöbben  a metrót használják az utazásaikhoz, mert ez a városi közlekedés leggyorsabb és legkényelmesebb formája. Út közben sokan zenét hallgatnak, olvasnak, vagy csak várják, hogy elérjék a célállomásukat. Ha viszont turistaként utazunk, észrevesszük, hogy milyen sok érdekesség látható az állomásokon, az előcsarnokokban és az átjárókban,  Az utazás azonnal érdekessé válik, mert annyi szépet és érdekeset látunk, hogy villámgyorsan  elrepül a menetidő.  Ha valaki Oroszországszerte utazik, érdemes alaposabban   is szemügyre vennie az egyes állomások díszítéseit. Akit jobban érdekel a téma, a kék feliratra kattintva megtekintheti az orosz nagyvárosok fontosabb állomásait,  megcsodálhatja azok építészeti megjelenését, részletes információkat kaphat az egyes állomásokról, valamint  érdekes tényeket is megismerhet azokról a helyekről, amelyeken naponta sok ember áthalad, de amikre csak nagyon kevesen figyelnek oda:  Jó nézelődést itt! 
Booking.com

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.