Hirdetés

  Balatonszárszó egy olyan  különleges  nyalalóhely a Magyar-tenger déli partján, ahol a szokásos üdülős programok mellett a szellemi és lelki feltöltődés is fontos szerepet kapott. Az elmúlt években ugyanis kiépítették a Megújulás útját   és a Vers utcát is, ahol pozitív impulzusokkal lehetünk gazdagabbak nyaralásunk során.

   Balatonszárszó egy olyan hangulatos balatoni nyaralóhely, ahová sok kisgyermekes család utazik nyaranta lassan mélyülő vizű strandjai, virágos parkjai és a környék érdekes programlehetőségei miatt. Balatonszárszó egyik fő attrakciója a Balaton egyetlen szabadtéri színháza, melyet a Kossuth díjas  Csukás Istvánról a Süsü a sárkány alkotójáról neveztek el. Színpadán a gyerek előadások mellett neves énekesek és zenekarok is fellépnek.


Balatonszárszó Csukás színház

    A reformáció 500. évfordulója alkalmából alakították ki a településen a 3 km hosszú Megújulás útja nevű tematikus sétautat, melynek állomásain kb. 1,5 - 2 óra alatt  lehet végigsétálni. A 10 állomásból álló sétaúton haladva meg lehet ismerni a reformáció legfontosabb tanításait és azok mai életünkre gyakorolt hatásait. Jó és érdekes program ez akár a szezonon kívül is.

Balatonszárszó megújulás útja

  Balatonszárszó neve szorosan összefonódott híres költőnk József Attila halálával, aki egy szanatóriumi kezelés után került a településre és ott is írta meg utolsó költeményeit, mielőtt meghalt volna a szárszói vasútállomáson. Emlékét egy egész évben nyitva tartó interaktív múzeum és egy különleges formájú emlékmű is őrzi a tóparti parkban. 
Bszárszó József A Múzeum
 Utazási Tipp  
    Szállás akciók a Balatonnál, online foglalás akár SZÉP kártyával is!

  Balatonszárszón szép balatoni költemények is várják a a költészet kedvelóit. Kialakították ugyanis a Vers utcát, aminek 8 állomásán híres költők  verseit olvashatják a szárszóra ellátogatók. Különleges élmény ez a séta is, amit kár lenne kihagyni.

Balatonszárszó vers utca


 Balatonszárszó strandjai is szépen gondozottak. A központi strandon fizetni kell a belépésért, de több helyen is lehet ingyen fürödni a szabad strandokon.


 Bszárszó szabadstrandTravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.