Hirdetés

Magyarként elég kevés lehetőségünk van országon belül a búvárkodásra, de hogyha valaki egy kicsit is érdeklődik iránta, akkor a vörös-tenger maga lesz a mennyország.


Valljuk be, Magyarországon alig lehet búvárkodni. Ez alól csak a bányatavak képeznek kivételt, amikben valóban élmény megmártózni, de kicsik, és sosem fognak tudni olyan maradandó élményt okozni, mint egy tengerben való merülés. Máshol hazánkban nem is lehet búvárkodni, mert pont a lényeg – a látvány – esik ki az iszapos folyók és tavak miatt, ezt pedig már gyerekként is megtanulja az ember az úszószemüveggel a Balatonban.


voros tenger 01Ha valaki tengerhez akar menni, akkor Horvátországba kezdi el tervezni az utat, mivel ez van hozzánk a legközelebb és ez a jól bevált állomás a nyaralások során. De a horvát vizek hidegek, szegényesek (már ami az élővilágra jellemző) és a hajóroncsok se kínálnak annyira sok izgalmat. Felmerül a kérdés, ha unjuk Horvátországot hova mehetnénk? Egyiptomba! Nincs is jobb, mint egy búvárszafari túra keretein belül végre belecsobbanni a meleg tengerbe, hogy ott aztán olyan dolgoknak lehessünk szemtanúi, amelyeket azelőtt csak a David Attenborough filmekben láthattunk (vagy egy-két utazási iroda által osztogatott szórólapon – vagy pont ebben a cikkben a bekezdések közötti területeken). Szóval a látvány döbbenetes lesz.
 Utazási Tipp  
    Egyiptom legjobb utazásai

Egy hét a tengeren. Így lehet a legjobban jellemezni a búvárszafarit, aminek a keretein belül egy vitorlás elhagyja a szárazföldet 25 búvárral és egy 6 fős személyzettel, és nyolc napon belül vissza sem térnek a homokos tengerpartra. A búvárfelszerelés összes darabjának megvan a maga helye a hajón, a merüléshez szükséges palackokat is újra lehet tölteni, vagyis elveszni biztos nem fogunk. A hálókabinok bár nem kényelmesek, teljes mértékben kárpótolnak minket azzal, hogy egy nap 70%-át a vízben töltjük.

voros tenger 02


Egyiptomban nagyon ügyelnek a búvárok/búvártanoncok megfelelő kiképzésére, ugyanis a törvény előírja, hogy minden hajón legyen egy ún. briefing, aki azért felel, hogy az adott merülési hely, élővilág, áramlat összes fontos információját megossza az éppen merülni készülőkkel. A fejtágítás körülbelül 10 perc hosszú. Megbeszélik, hogy hova ugranak, a víz alatt merre indulnak felfedezőútra, stb. Mindig érdemes a csoporttal maradni, ami az áramlással közlekedik, mert ha elsodródunk, vagy elhagyjuk a csoportot, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.