Hirdetés

  Horvátország  egyik  legkülönlegesebb látványossága a  Biševo  szigetén található Kék-barlang.  Naponta több szervezett túrát is indítanak hajókkal a különleges  látnivaló megtekintésére, melyek végén nem  marad kérdés, miről is kapta a barlang a nevét. 

   Vis-sziget közelében a Biševo-szigeten lehet felkeresni  Horvátország lélegzetelállító turistalátványosságát a meseszép  Kék Barlangot. Az szinte teljesen garantált, hogy nem fogja hamar elfelejteni az élményt, aki időt szán rá és felkeresi a Biševo-sziget  keleti oldalán található, 24 méter hosszú és kb. 15 méter széles barlangot.  A szűk kis vízi folyosón elérhető barlang belseje 15 méter magas, vize 16 méter mély.  Biševo egy lakatlan  lakatlan sziget, így a szálláshelyet Visen érdemes  lefoglalni.


vis


    A környék nyaralóhelyeiről szezonban napi több szervezett hajókirándulást is szerveznek a Kék-barlanghoz, ahová  régen csak a tengerszint alá merülve lehetett megnézni. Ez  1884  óta egyszerűbbé vált, ugyanis egy Eugen von Ransonet nevű báró kishajóval átjáthatóvá tette a tengeri barlang bejáratát.  Azóta  már  kisebb csónakokkal is be lehet jutni a barlang belsejébe és megcsodálni ahogyan a mediterrán napfény és a víz felszíne közötti fényjáték  azúrkék színűre festik a barlangot.

TIPP: Érdemes a nagy tömeg érkezése előtt és jó időben felkeresni a barlangot, mert csak a napsütéses időben és nyugodt tenger mellett élvezhető a meseszép látvány. 

    Érdekesség, hogy a tenger felszínén úszó tárgyakat ezüstös fényűnek látják a kirándulók. A legtöbb kiránduló nagyobb ajókkal érkezik Bisevo szigetéhez, ahol a kirándulók átszállnak a kisebb csónakokba,  egy helyi idegenvezető is csatlakozik hozzájuk. A kis csónak viszi a kirándulókat a meseszép álomnak tűnő Kék-Barlangba. A lélegzetelállító természeti csoda biztosan örök életre szóló utazási élményt jelent majd. A látogatás végérere pedig az nem marad kérdés, miről is kapta a barlang a nevét. A víz mindig kristálytiszta és átlátszó. A barlangban kb. 20 percet töltenek a látogatók. A kirándulás ára a kiindulóponttól és a hajótípustól függően változik. 


X Kedvezményeket biztosító szállodák Vis szigetén:

Booking.com


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.