Hirdetés

   Az új angol uralkodó III.Károly 1998 óta rendszeresen tesz látodatásokat Erdély gyönyörű vidékein, ahová ősi rokoni szálak is fűzik és ahol már több házat is vásárolt magának. Szinte minden évben ellátogatott Erdélybe, bár a koronavírus-járvány miatt pár évet kihagyott.

  Kevesen tudják, hogy az új angol uralkodónak erdélyi vér is csörgedezik az ereiben, hisz édesanyja üknagymamája az Erdőszentgyörgyi Rhédey családból származott. III. Károly két helyen is vásárolt magának ingatlant Erdélyben, az egyik a Kovászna megyei Zalánpatakon (Valea Zalanului) található a másik pedig az UNESCO Világörökségi védelem alá tartozó Brassó megyei Szászfehéregyházán (Viscri), ahol létrehozta a  Prince of Wales képzési központot. III. Károly nagyon szereti az erdélyi embereket és a csodálatos tájat, többször is lelkesen nyilatkozott erről a sajtónak kiemelve az ember és a környezet autentikus erdélyi viszonyát, ami szerinte mára teljesen eltünt Európa más országaiból.


 zalánpatak Károly vendégházaZalánpatak - vendégház


  „Románia nagyon különleges helyet foglal el a szívemben” – mondta egyik interjújában Károly walesi herceg. „Az elődeimet egészen Vlad Tepesig tudom visszavezetni, ami megmagyarázhatja, hogy minden alkalommal, amikor meglátogatom Erdélyt, van egy részem, ami otthon érzi magát. ”Károly herceg méltatta továbbá Románia „természeti és kulturális sokszínűségének hatalmas gazdagságát”, és azt javasolta a Romániában élő embereknek, hogy fedezzék fel újra az országuk szépségeit. Kiállt továbbá az ország egyedülálló kincsei, falvai, történelmi épületei, gasztronómiája, értékes biológiai sokfélesége, a vadon élő állatok és Erdély fenséges erdeinek védelme fontossága mellett. Károly még walesi hercegként 2013-ban Szászfehéregyházán egy  képzési központot is nyitott, hogy ösztönözze a természe megőrzését, a hagyományos gazdálkodást és a fenntartható fejlődést. Célja, hogy a létrehozott központ fejlessze  a vidéki közösségek készségeit, és elősegítse a foglalkoztatás növelését.


 

prince charles szászfehéregyháza

Szászfehéregyháza

      III. Károly magyar nemzetiségű erdélyi barátja Kálnoky Tibor gróf azt reméli, hogy  uralkodóként is hamarosan visszalátogat Erdélybe az új angol király. A miklósvári Kálnoky-kastélyt újjávarázsoló erdélyi arisztokrata 2006 óta látja vendégül az Erdélyért rajongó III. Károlyt. Kettőejüknek még egy 16. században élt közös őse is volt Kálnoky Bálint személyében.


KEDVEZŐ ÁRÚ SZÁLLÁSOK ERDÉLYBEN KOVÁSZNA MEGYÉBEN OLCSÓTÓL A LUXUSIG:

Booking.com

 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.