Hirdetés

  Párizs a világ  legtöbbet fényképezett fővárosai közé tartozik. Megmutatjuk a Szajna menti város legjobb fotós helyszíneit, amiket megismerve fantasztikus emlékekkel térhetünk haza. Íme a gyönyörű francia főváros 5 leginstagramosabb helyének listája. Jöjjön el velünk képzeletben a legszebb párizsi fotózási helyszínekre,  és örökítse meg vakáció legszebb pillanatait!

 1 Eiffel-torony

 

   Az Eiffel-torony Párizs  városának egyik legfontosabb jelképe . Nagyon sok tökéletes helyszín van a torony fényképezésére, de  a legjobb közülük talán a Szajna túlsó partján lévő Trocadero terasz. A Trocadero mindössze 5 percre található az Eiffel-toronytól, mindössze át kell sétálni a Szajna túlpartján lévő Trocadero parkján és ez a hely a legjobb kilátást nyújtja a fotózáshoz.


Eiffel a Trocaderó felől

fotó: Baditzné Horgosi Zsuzsa Utazási Élmények facebook csoport


 2. A  Louvre

   Párizs  második legnépszerűbb  műemléke, egyben legfontosabb múzeuma  a Louvre a, amit szintén mindenkinek fel kell vennie a legjobb fotós helyek listájára. Sokak szerint ez a hely az egyik legjobb fotózási helyszín egész Párizsban. A Louvre múzeum meglátogatásához legalább egy nap szükséges, a jegyeket online érdemes megrendelni, mert ez a leggyorsabb módja,  a bejutásnak.  A fotózással legalább félórát töltenek el a látogatók, amire a legjobb időszak  a naplemente, mert  Párizs legfontosabb múzeuma igazán akkor mutat jól, amikor a nap lenyugszik. 


 Louvre üvegpiramis

fotó: Nyakáné Tóth Gizella  Utazási Élmények facebook csoport


 3.  Diadalív

  Ez a hely is Párizs  leghíresebb nevezetességei közé tartozik. A 19. századi ikonikus épület a francia forradalom és a napóleoni háborúk elesett harcosainak emlékére épült. Büszkén magasodik a Champs-Elysees sugárút nyugati végén,  ahol Párizs tizenkét sugárútja találkozik egy elsőre kicsit kaotikusnak tűnő körforgalom közepén. A legjobb képeket a Champs-Elysees irányából lehet készíteni erről a helyről.


 Diadalív

fotó: Rézmovits Judit  Utazási Élmények facebook csoport


 4.  Notre Dame

  A Szajna Cité nevű szigetén épült csodálatos gótikus Notre Dame (Miasszonyunk) templomot az utóbbi években építik újjá részben közadakozásból, mivel a 2019 áprlis 15-i tűzeset során leégett a tetőszerkezete.  Ezt  a templomot a legtöbbször a Szajna rakpartjáról, vagy szemből szokták lefényképezni és érdemes közel menni hozzá amennyire csak lehetséges,  mert nagyon sok szép részlete csak akkor válik kivehetővé. 2024-ben tervezik, hogy a székesegyház újra megnyílik a hívők és a nagyközönség előtt nyilatkozta legutóbb erről Rima Abdul Malak francia kulturális miniszter.


 Notre dame párizs

fotó: Anett Gyovai  Utazási Élmények facebook csoport


5. Sacre Coeur

 A Sacre Coeurt senki sem hagyhatja ki, ha Párizsba látogat, különösen, ha ez az első látogatása a szerelem városában. A Montmartre dombja alatti lépcsősor egy  tökéletes hely a fotózáshoz. Egy hosszú nap után, amit  Párizs csodálatos utcáin sétálva tölt az ember, mindenfelé csodás fotótémákat lát az ember. Művészetek, építészet, illatok és a különböző kultúrák miatt, érdemes megpihenni   és kiélvezni kell a kilátást a Montmartreról, Párizs egyik legjobb helyéről.   A Notre Dame   után a Sacre Coeur a leglátogatottabb templom egész  Franciaországban. A Sacre Coeur tetejéről csodálatos kilátás nyílik, bár igazat szólva   a csúcsra vezető út kicsit nehéz.  A templomot mindenki ingyenesen látogathatja meg, azonban ha a Dómba szeretne ellátogatni, hogy csodálatos kilátásban legyen Párizsra, akkor a jegyeket kell a helyszínen vásárolnia. A kupola a templomon kívül, annak bal oldalától érhető el. Ha valaki meglátogatja a Sacre Coeur-t, akkor érdemes lesz utána  bejárnia a környező Saint Germain  városrészt is.


 Sacre Coeur

fotó: Karikás József  Utazási Élmények facebook csoport


 TÉRKÉPES SZÁLLÁSKERESŐ AKCIÓS SZÁLLÁSOKKAL PÁRIZSBAN

 

   Booking.com 

 

 TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.