Hirdetés

  Mivel Dél-Koreában nagyon sok keresztény él, a karácsony nemzeti ünnepnek számít.  Ilyenkor  a legtöbb munkavállaló szabadnapot kap és a családjával és szeretteivel közösen ünneplik meg a karácsonyt, kb. úgy, mint a világ legtöbb országában.

   Európához és Amerikához hasonló módos  Koreában is december 25.-én ünneplik meg a karácsonyt, ami hivatalosan is ünnepnapnak számít. Ez nem csoda, mert a távol-keleti térségből Dél-Koreában tartják számon a legtöbb keresztény vallsú embert. Arányuk  a teljes lakosságon belül eléri a 25-30%-ot is, ők aktívan gyakorolják a vallást.


szöul karácsonya


 Az átlagos  koreai keresztény családoknál a nyugati hagyományokhoz hasonlóan zajlik az ünnep, bár az ünnepi menüik terén természetesen van eltérés. Az viszont eltérő, hogy Koreában nem a karácsony a legfontosabb családi ünnep, hanem  a koreai újév.  Az ünnepeik közül a karácsonyi időszakban az is jellemző, hogy ezen az ünnepen szoktak  összejönni a koreai családok, és nagyon sokan utaznak el ilyenkor a nagyvárosokból szabadságra is.
 szöul adventi vásár
  Az utcákat, tereket és a  kirakatokat is színes fényekkel és dekorációkkal dekorálják Koreában. Karácsony alkalmából ünnepi díszkivilágítást kapnak a városok, a bevásárlóközpontok és a vendéglátóhelyek is. Ezeken a helyeken természetesen   karácsonyi hangulathoz illő zenéket is hallgatnak a járókelők.   Leginkább a keresztények ünnepelnek ilyenkor, a többséget adó budhistáknál ez  nem szokás.

 

   A  karácsony Koreában főleg a barátok és  szerelmespárok és a szórakozás ünnepe (más távol-keleti országokhoz hasonlóan). Jól jellemzi a helyzetet, hogy sokan úgy gondolnak rá, mint egyféle  Valentin-napra  a Mikulással vegyítve. A szállodákban és az éttermekben is hetekkel a karácsony előtt szükséges a helyfoglalás, mert jobbnál-jobb romantikus karácsonyi csomagajánlatokat tudnak lefoglalni az ünnepi időszakra. A szállodák és az utcák is megtelnek az ünnepi fények alatt romantikusan andalgó párokkal, de az egyedülállóknak sem kell feltétlenül unatkozni ebben az időszakban, mivel több fesztivált és kultúrprogramot is szerveznek karácsonykor mindenkinek. Egy biztos,   szórakozási lehetőségekből elég nagy a választék. 

  Az ajándékozás főleg a pároknál szokás, de az utóbbi években kezd a gyermekek ajándékozása is elterjedtebbé válni. Gyakori az is, hogy karácsonykor ajándéktárgyak helyett pénzt adnak egymásnak ajándékba.


  


  Észak-Korea a karácsony kérdésében is a saját útját járja. Náluk tilos ilyenkor is ünnepelni, bár az utóbbi évtizedek szürrealitásában az sajnos egyáltalán nem meglepő jelenség, hogy máshol elfogadott és normálisnak számító dolgokért büntetés jár.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.