Hirdetés

A Kanári-szigetekről legtöbbeknek a napsütés és az óceáni fürdőzés jut eszébe, de a szigetcsoporton a látnivalók is jelentősek. A számos építészeti csoda részben a spanyol gyarmatosítás korából, részben az elmúlt évtizedek modern kanári stílusából adódik össze.

 

Fuerteventura


Fuerteventura sok apró építészeti szépséggel rendelkezik, hiszen Don Quijote korát idéző szélmalmaival, barátságos kis falvaival igazán lenyűgöző élmény.

 

Azonban ez a sziget nem az épített emlékeiről híres, hanem a természeti szépségeiről!

 

Fuerteventura egész területe az UNESCO természetvédelmi övetezéhez tartozik, a sziget lakói ezen értékek megőrzését tartják szem előtt. Azonban, ha a végtelen partoktól el tud szakadni és fel akarja fedezni a kanári kultúrát, látogassa meg a néhány tízperces kompúttal elérhető Lanzarotét!


 Utazási Tipp  
    Utazások, Akciók Kanári-szigetek

 

Mirador del Río (Lanzarote)


A Kanári-szigetek építészetén, főként Lanzarote művészetén maradandó nyomott hagyott a kanári születésű César Manrique. A Mirador del Río kilátó lehetővé teszi, hogy megértse a látogató az építészet és a természet együttélését, nem mellesleg pedig lélegzetelállító kilátást nyújt Lanzarote jellegzetes tájaira és a Chinijo-szigetvilágra.

 

mirador del rio 02Jameos del Agua (Lanzarote)


A César Manrique életművének összefoglalásához egy önálló cikk is kevés lenne, de mindenképp olyan kirándulást válasszon Lanzarotén,

 

amely elviszi ebbe a lenyűgöző barlangba.

 

A Jameos del Agua a legszebb példája a természet és az építészet együttélésének. A barlangrendszer eredetileg a La Corona vulkán kitörését követően jött létre, ma a barlangot egy csodás kert, egy kávézó, egy hangvesrseny terem öleli körbe. A barlangi tóban pedig a világon egyedülálló vak albínó rákok élnek. A kisebb túra után pedig érdemes a vulkáni kertben pihennie egy kicsit.

 

Jameos del Agua


Tenerife

 

Tenerife a legnagyobb a szigetcsoporton belül, 1494-ben bekövetkezett spanyol hódítások Tenerife építészetén is nyomot hagytak. Sőt az egykori főváros

 

jelentős szerepet játszott az új földrész, Amerika gyarmati stílusának kialakulásában.

 

La Laguna mai belvárosa a 15. században alakult ki és ez szolgált városépítő mintaként a gyarmatosító spanyoloknak az új földrészen, Amerikában. Egyes, ekkor épülő, átalakuló újvilágbeli városok, pl. Havanna (Kuba), Lima (Peru), Cartagena (Kolumbia), La Laguna építészeti jegyeit viselték, viselik a mai napig.

 

 

A Candelaria bazilika (Tenerife)


A bazilika valójában egy emlékmű, melyet 1959-ben Enrique Marrero Regalado építész tervezett. A bazilika fejet hajt Candelaria előtt, akit az őslakosok, a guancsék a sziget védőszentjeként tiszteltek. Ezt a hitet erősítette meg VIII. Kelemen és IX. Piusz pápa is, akik a Kanári-szigetek védőszentjének hirdették ki a fekete bőrszínű Candelariát. A szűz ünnepe minden évben augusztus 15-re esik, de a helyiek a szobrot évente többször átöltöztetik, például a karneváli időszakban is.

 

candelaria tenerife


Adán Martín Auditórium (Tenerife)


Az Adán Martín Auditorium, amely leginkább tenerifei auditóriumként ismert, egy modern mestermű, amelyet a vitatott építész, Santiago Calatrava Valls tervezett. A művész a védjegyeként is ismert fehér és víz kombinációját használta ennél az épületnél is: az elegáns, hullámot idéző épület az Atlanti-óceán partján várja a látogatókat.

 

Adan Martin


San Cristóbal de La Laguna katedrális (Tenerife)


A katedrális Tenerife ősi fővárosában, La Lagunában található, amelynek régi belvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. A katedrális a neoklasszikus és a neogótikus stílus mellett, a Kanári-szigetek hagyományos színeit is magán hordozza.

 

la laguna


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállás Kanári-szigetek

Gran Canaria

 

Szent Ana katedrális (Gran Canaria)


Gran Canaria fővárosában, Las Palmasban található a Santa Ana katedrális.

 

Ez volt az első katolikus imahely a szigeten.

 

A katedrálist a katolikus spanyolok építették, miután 1478-ban meghódították Gran Canaria szigetét. Ez a lenyűgöző épület az elmúlt évszázadokban folyamatosan alakult, ezért gótikus, reneszánsz és neoklasszikus stílus egyaránt jellemzi.

 

Santa Ana


Alfredo Kraus Auditorium (Gran Canaria)


Ezt az ikonikus hangversenytermet, amely a leghíresebb kanári tenor nevét viseli, Oscar Tusquets tervezte Gran Canaria fővárosának strandján fekvő világítótorony mellé. A világítótorony ugyan nem jelenik meg a belső terekben, de az Atlanti-óceán igen: ugyanis ez adja a színpad örök hátterét.

 

alfredo kraus


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.