Hirdetés

A Brit-Kolumbiában található különleges, „foltokkal” rendelkező tó igazán érdekes látványt nyújt, de talán pont ezért ilyen népszerű a turisták körében. 

 

Csodás, hogy Földünk mennyire változatos természeti jelenségekkel rendelkezik, elég csak egy-két egzotikusnak tűnő tenger mentén húzódó jelenségre, vagy a földtörténeti időkből ránk maradtakra gondolunk. De – és ez szinte minden ilyen helyre elmondható – ez a tó olyan furcsa vonásokkal rendelkezik, hogy az is jogosan felmerülhetne belőlünk, hogy egyáltalán e világi dologgal van-e dolgunk.


pottyos to kanada 01

forrás: Panthropodermic via Flickr, youtube.comHa tavasszal látogatunk ide, akkor semmilyen furcsasággal nem fogunk találkozni, minden a maga kis medrében folyik, egy szép, kisebb dombokkal tarkított táj fogadna minket. Viszont ha nyáron látogatnánk meg a kanadai Brit-Kolumbia ezen részét, akkor egészen más világ tárulna a szemünk elé, mikor a tó ekkor esik át azon a folyamaton, ami a végén azt eredményezi, hogy az egész felületet belepik a más-más színű foltok. Ezt a víz elpárolgása okozza, mivel a tó medre nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz, és a víz eltűnésével ezek nem kerülnek pótlásra. A kevesebb víz hatására megborul a természetes rend a tóban, így az ásványi anyagok kristályosodnak és foltokat alkotnak a víz felületén.


pottyos to kanada 02forrás: youtube.com


 Utazási Tipp  
    Fedezzük fel Kanadát

A hely nem csak tudományos jelentőséggel, hanem kulturális értékekkel is bír,

 

közelében él az Első Nemzet nevű indián törzs, akik a történelem hosszú évszázadai alatt fontos szerepet adtak ennek a különös tónak.

 

Ők már 3000 éve ezen a területen élnek (az amerikai-kanadai határ közelében), így a tó körüli folyamatokat hosszú időn keresztül tudták megfigyelni. A törzs fejlett orvosság híján a különböző betegségek gyógyítását a tóra bízta, amit mágikusnak tartottak és a betegeket megfürdették benne. A törzs olyannyira ragaszkodik a Spotted tóhoz - magyarul Foltos, Pöttyös tó, hogy a ’70-ben még magántulajdonban lévő tavat nem hagyták fürdővé alakítani.

 

Bár a jelenség nagyon sok embert vonz, a helyiek próbálják mérsékelni azoknak a turistáknak a számát, akik közel merészkedhetnek a tóhoz.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában