Hirdetés

Dubai Világkiállítást rendez 2020-ban, ahol bemutatják az okos és fenntartható jövőt az összekapcsolt eszközöktől az önvezető járművekig.


2020. október 20. és 2021. április 10. között rendezik meg Dubaiban a Dubai EXPO 2020 Világkiállítást, melyre összesen 25 millió látogatót várnak a szervezők. A hatalmas rendezvényt egy 438 hektáros területen bonyolítják le és naponta átlagosan 130-170 ezer látogatóra számítanak a szervezők.Egy központi kupolához három tematikus terület kapcsolódik, melyek a lehetőség, mobilitás és fenntarthatóság nevet kapták. Az eredeti tervek szerint 183 ország vesz részt kiállítóként a Dubaiban a Világkiállításon, melynek mottója így szól : „Connecting Minds – Creating the Future” – A rendezvény fő célkitűzése az, hogy igyekeznek összehozni és a jövő érdekében közös gondolkodásra és alkotásra ösztönözni a különböző népeket és technológiai lehetőségeket. A szegényebb országok komoly anyagi támogatást is kapnak, hogy lehetővé váljon a részvételük.


Utazási Tipp
A legjobb árú
utazások Dubaiba

A Világkiállításon Magyarország ismét különleges pavilonnal képviselteti magát. A pavilon építésére és a teljes megjelenésre 21 milliárd forintot irányzott elő a kormány. A Magyar Turisztikai Ügynökség felügyelete alatt álló Magyarország Nonprofit Kft –re bízták a komplett végrehajtást és a lebonyolítást. A 10,6 milliárd forintba kerülő magyar pavilon tervezője Csernyus Lőrinc, aki Makovecz Imre tanítványa volt.


dubaiexpo2020 01

képek forrása: expo2020dubai.com


Az általa tervezett faszerkezetű, kör alaprajzú kiállítási épület a fenntarthatóság és mobilitás jegyében készült el. Az építő cég WHB-Épkar kiszállítás előtt már egyszer már Magyarországon is felépítette a szerkezetet, melyet 3 hatalmas teherszállító repülővel juttattak el a helyszínre. Az 1828 négyzetméteres magyar pavilon a víz és a fenntarthatóság jegyében készült el. Fontos célja hazánk imázsának erősítése, melyet a felhasznált látványelemek mutatnak be.


 

TIPP: Foglaljon a legjobb áron, ha kíváncsi a Dubai EXPO 2020-ra ! Ha érdekli a Világkiállítás és kiutazna, foglaljon testre szabott utazási csomagot professzionális utazási tanácsadóknál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Érdekesség, hogy a Dubai Expo épületeit a rendezvény vége után nem bontják el, hanem üzleti parkként tovább fogják működtetni Districkt 2020 néven a területet. Szintén egyedülálló kezdeményezés, hogy a szervezők EXPO Live létrehoztak egy 100 millió dolláros befektetési alapot a jó ötletek felkarolására. Erre a programra mindenki online módon jelentkezhet, ha van egy pozitív és komoly társadalmi hatással bíró innovatív fejlesztése.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.