Hirdetés

Ősi várak, Bibliai helyszínek, mesés tengerpartok és sivatagok, Petra és a Holt tenger várnak Jordániában.

 

A legbiztonságosabb Közel-Keleti országot Szíria, Izrael, Szaúd-Arábia és Irak határolják. Területe éppen hogy kisebb mint Magyarországé és kb. 10 millióan lakják. Jordánia felfedezésére érdemes legalább 4-10 napot szánni, különleges csomagajánlatokat itt talál.jordania 01


Jordániában a keresztények és a muszlimok jól megférnek egymás mellett, az ország lakossága barátságos és segítőkész a turistákkal. Stabilitását és nyitottságát sikerült megőriznie az elmúlt évek viharos történései idején is, így ideális úti célként ajánlható minden utazónak. Kellemes, kulturált és biztonságos ország. Ha felkeressük Jordániát, utazásunk idején feledhetetlen látnivalókban lesz részünk, melyekből összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

 

Praktikus tudnivalók Jordániába utazóknak.

 

  • A Jordániai utazásokhoz vízumot kell váltani, melynek kiadása 3-4 munkanapot vesz igénybe, ( kb. 28.000 Ft intézési díjjal) . Az útlevélnek a hazautazás napjától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Minimum 4 nap/3 éjszakás tartózkodás esetén a vízum kiváltható az előre megvásárolt JORDAN PASS-szal, ami további 40 múzeum és látványosság belépőjegyeit is tartalmazza! Ára: USD 100. (Egy általános programnál ez akár 60 USD megtakarítást is jelenthet)
  • Az időeltolódás + 1 óra, a repülési idő kb. 3 óra 30 perc (közvetlen járat esetén)
  • Oltás nem szükséges, a csapvíz nem iható. Vigyünk magunkkal házi patikát és napvédő szereket!
  • A legideálisabb a tavaszi és őszi időszakban felkeresni.

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute akciók, előfoglalás Jordániában

Amman

 

Jordánia fővárosa Amman a Jordán folyó völgye és egy sivatagi terület között, egy dombos területen épült fel. Az agglomerációjával együtt kb. 2,5 milliós lakosságú városban a múlt és a modern világ keverednek egymással, nagyon sok a látnivaló a római majd a későbbi arab időszakokból is. Az élénk életű és nyüzsgő városban érdemes felkeresni a Római Amfiteátrumot, a Citadellát és az Omajjád Palotát is. Központi fekvése miatt 2-3 órás autóútra fekszik Jordánia legfontosabb nevezetességeitől.

 

Petra

 

Sokan mér az egyiptomi piramisoknál is többre tartják a hatást, amit a Szík 1 km-es sziklahasadékán átérve éreztek amikor megpillantották a nabateusok egykori csodás fővárosának vörös sziklafalakba faragott házait, templomait, színházát és sírhelyeit. Különösen varázslatos a látvány Petra az esti órákban, amikor gyertyákkal világítják meg a misztikus várost.

 

Wadi Rum kősivatag

 

Ezt a kősivatagot jeep túra keretében beduin vezetőkkel érdemes felkeresni. Egész nap szól az arab zene, kőhidakat, szikla alakzatokat, sivatagot és homokdűnéket lehet megnézni. Tevegelni is tudunk, valamint látogatást szerveznek egy beduin faluba, ahol helyi ételeket szolgálnak fel és akár el is szállásolják a vendégeiket.


jordania 02
Akaba

 

A Vörös-tenger partján lévő Akaba Jordánia egyetlen tengeri kijárata. A 25 km hosszú jordániai tengerpart 3-4 óra alatt érhető el a fővárosból. A turizmus fejlesztése kapcsán különleges adómentes övezetnek számít. Szállodái és tengerpartja is egyre inkább kiépülnek. A Vörös-tenger rendkívül gazdag élővilága a világ minden pontjáról oda vonzza a búvárkodás szerelmeseit. A helyi látnivalók közül a Mamelukok erődje, a Régészeti Múzeum, az Akvárium, és a Kikötő számít nevezetességnek.


 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute akciók, előfoglalás Jordániában

Holt -tenger

 

Az Izrael és Jordánia határán lévő Holt-tenger. a világtengerszint alatt -430 m mélységben rejti a természet egyedülálló kincseit. A rendkívül magas, 30-35%-os sótartalmú vizében nem élnek magasabb rendű élőlények. Partján nincsenek fák, nem dalolnak a madarak, még a szél sem fúj. A környező hegyek időről időre eltűnnek, amikor a nyári forróság só fátyolba burkolja az egész vidéket. Híre a világ minden részére eljutott, hiszen ki ne látott volna képeket a víz felszínén lebegő, olvasgató fürdőzőkről. Évente százezrek keresik fel ezt a különleges tájat a világ minden részéből a gyógyulás és szépülés reményében. A Holt-tenger a sokak szerint számít a szépség és egészség forrásának. Vizében az eltelt kb. kétmillió év alatt 25 féle ásványi anyag és nyomelem halmozódott fel, igen nagy mennyiségben, és egyedi összetételben.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.