Hirdetés

Egy sziget, sok malac, rengeteg turista – akik azért érkeznek, hogy saját szemükkel is láthassák az azúr kék vízben fürdőző helyi vaddisznókat.


A malacok alkalmazkodtak a tengerparti környezethez, a mindennapjaik többsége abból áll, hogy lustálkodnak és fürdenek a kristálytiszta vízben. Teljes harmóniában töltik a mindennapjaikat és rendkívül komfortosan érzik magukat a vízben. Minden malac tökéletesen tud úszni, a legkisebbtől kezdve egészen a legnagyobbig. A legjobban azt szeretik, amikor együtt, csoportosan mozoghatnak.


malacok standja 01A helyet csak a Malacok szigetének hívják (Pig island), a Bahamákon található az Exuma körzetben. A hírnevét az adja, hogy pár újság felkapta, hogy rendkívül jól úszó vaddisznóknak ad otthont, akik igazán barátságosak az oda utazókkal. A szigetet három forrás látja el friss, tiszta ivóvízzel. Bár a környéken gyakoriak a viharok, a környező szigeteket megvédik a helyet az igazán veszélyes szelektől és hullámoktól.​


 Utazási Tipp  
    Legjobb dél-amerikai utazások, akciók

Ha hihetünk a történeteknek, akkor a vaddisznók őseit európai tengerészek hozták a szigetre, hogy majd amikor visszatérnek, akkor legyen élelmük, viszont sosem tértek vissza. Olyan elmélet is létezik, ami azt magyarázza, hogy egy környéken elszenvedett hajótörés után úsztak partra a disznók. Mások pedig úgy gondolják, hogy a szomszédos szigetekről úsztak át, vagy éppen hogy az egészet a kezdetektől kezdve turistalátványosságnak szánták.

malacok standja 02


Nem túlzás kijelenteni azt, hogy az idelátogató turisták elkényeztették a malacokat, ugyanis amikor jönnek ide a hajók, akkor mindenki hoz valami finomságot a sziget röfögő lakóinak. A falánk malacok már akkor a vízbe vetik magukat, amikor meglátnak egy yachtot vagy hajót, hogy pár száz métert úszva tegyenek meg az ingyen étel reményében. A sziget malacállománya körülbelül 20 tagból áll, és van néhány macska és kecske is. Az egyik közeli szigetről vannak csoportos utak, de saját bérelt hajóval is meg lehet ismerkedni a malacokkal.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.