Hirdetés

Ez a csodálatos balkáni helyszín az összes látogató lélegzetét elállítja, hiszen a csodálatos látvány mellé egy igazán érdekes történet is kapcsolódik hozzá.


A Matka-kanyon
Macedóniában (pontosabban Észak-Macedóniában) található, Szkopjétól, a fővárostól mindössze 15 kilométernyire, és körülbelül 5000 hektáron terül el. Nagyon népszerű kirándulóhely, az országban az egyik legtöbb ember által látogatott helyszín. A vidéken található egy folyó is, ami a Treska névre hallgat, és egy tó is, ez a kanyonról kapta a nevét.


matka kanyon 01

forrás: greatline.eu



A kanyon egy nagyon sokszínű területen fekszik, a felszínen és a föld alatt is sok program várja a látogatókat. Előbbi magától értetődő, viszont az utóbbi azért egy nagyon jó alternatíva, mert több barlang is húzódik a kanyon alatt, összesen tíz. Ezek közül a legrövidebb 20 méteres, a leghosszabb pedig 176 méter hosszú. Itt található a Vrelo-cseppkőbarlang is, ami egy természeti értékekről szóló összeállításban benne van a legszebb 77-ben, ezt pedig a barlangban található különleges cseppkő alakzatok, és a helyet hangulatossá tevő két kis tó indokolhatta. Bár a cseppkőbarlang bizonyos részeit nem lehet feltérképezni, de sokan feltételezik azt, hogy ez lehet a világ legmélyebb víz alatti barlangja.


 Utazási Tipp  
    Macedónia utazások, szállások

Ez a csodálatos vidék azért válhatott Észak-Macedónia legnépszerűbb turista látványosságává, mert rendkívül közel található a fővároshoz, ahonnan egyszerűen lehet utakat szervezni a kanyonhoz. A kanyon pedig már alapból egy elég univerzális úti cél, tekintve, hogy

tavasztól novemberig van lehetőség hegymászásra, nyáron pedig kajakozásra.


matka kanyon 02

forrás: wikikmedia.org


Bár az ország hivatalos vallása az ortodox keresztény, jelentős albán muszlim kisebbség él itt, akik közt Macedónia 1991-es függetlensége óta voltak kisebb-nagyobb viszályok. Azóta a macedónok mind próbálják a nyugat felé azt a képet mutatni, hogy mennyire keresztény ország. Éppen ezért rengeteg rosszabb állapotban lévő templomot meghagytak, és rengeteg új épült az utóbbi 28 évben. Szerencsére a tó mellett áll egy olyan templom, amire egyik jelző sem illik rá, az pedig a Szent András-kolostor. Tengerszint felett 501 méteren fekszik, és több évszázados múltja van, de a pontos építési évszámát mind a mai napig homály fedi. Ha meguntuk volna a kajakozást vagy a hegymászást, akkor egy kis történelmi sétával tökéletesen zárhatjuk napunkat.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.