Hirdetés

Az elmúlt években külön csemegeként szolgált az, hogy a fapados légitársaságok fedélzeti vásárlásaira elfogadják-e a Revolut kártyát, vagy sem. Most újabb, a fogyasztók számára pozitív fejlemény történt, a Wizz Air “megenyhült”.

Korábban még nem akarták elfogadni a Revolut kártyákat

Ha valaki a Wizz Air járataival utazott az elmúlt 1-2 évben, azt tapasztalhatta, hogy a fedélzeti kiszolgálásnál a fizetéshez nem fogadták el a Revolut kártyát, nem engedték a fizetést vele, illetve egyre gyakrabban a felszállás előtt is bemondták, hogy nem fogadják el a Revolutot.

Egy időben bekerült a Wizz Magazine (a fedélzeti lap a járatokon) hasábjaira is egy utalás erről, amely azt taglalja, mely kártyákat nem fogadnak el.
Ennél szerepelt az, hogy a prepaid, beleértve a Revolut és más fintech társaságok kártyát nem fogadják el fizetésre.

Wizz Air és a Revolut kártya: nagy változás a légitársaságnál


A Wizz Magazine korábbi számában még ez az információ szerepelt

Nem volt ez mindig így, én például többek között 2019-ben utaztam a Berlinbe, az akkor még üzemelő Berlin Schönefeld repülőtérre érkeztem a Wizz Air járatával (a repteret 2020-ban végleg bezárták). Ekkor gond nélkül tudtam fizetni Revoluttal a fedélzeten, pedig ekkor még valóban prepaid, azaz feltöltős kártyája volt a szolgáltatónak. Érdekesség, hogy ekkor az IFA 2019 kiállításra utaztam, négy napot voltam Berlinben úgy, hogy mindösszesen 3 euró készpénz volt nálam, mindent a Revolut kártyámmal fizettem Németországban.

Wizz Air és a Revolut kártya: nagy változás a légitársaságnál


Revolut kártya – ma már ezeket lecserélte a Revolut

Több vitát is generált ez a szabályozás, legfőképpen azért, mert a Revolut kártyáira prepaid, azaz feltöltős bankkártyaként hivatkoznak, holott 2022-ben a Revolut Bank UAB lecserélte az EU-s ügyfelek korábbi (valóban prepaid) kártyáit és jelenleg már csak debit (betéti) bankkártyákat adnak ki.

Próbáltam én is megtudni ennek az okát 2022-ben, de túl sok hasznos információt akkor nem kaptam a légitársaságtól.

Azt fontos megjegyezni, hogy ez kizárólag a fedélzeti eljárásnál merült fel korábban is, jegyet lehetett vásárolni a Wizz Air járataira Revolut kártyával. Sőt, valójában működött a Revolut kártyával történő fizetés is, illetve elfogadták a Google Pay és Apple Pay fizetéseket is a fedélzeten, akkor is ha mögötte Revolut kártya volt.

Új szelek fújnak a Wizz Airnél, elfogadják a Revolut kártyát

Revolut közösség csoport egyik tagja, Viktor osztotta meg, hogy június 6-án utazott Dortmundba a Wizz Air járatával, amelyen a felszálláskor külön kiemelték, hogy elfogadják a Revolut kártyákat (tehát homlokegyenest más hangzott el a tájékoztatásban, mint amit korábban kommunikáltak felszállás előtt).

Ennek kapcsán próbáltam utána járni az esetnek és ismételten információt kértem a Wizz Air légitársaságtól:

A Wizz Air megerősíti, hogy egy próbaidőszak erejéig engedélyezte a Revolut kártyák elfogadását a fedélzeti fizetések során. A légitársaság figyelemmel kíséri az eredményeket, és ennek megfelelően alakít majd üzleti stratégiáján.” – áll a légitársaság hozzám eljuttatott, hivatalos kommunikációjában.

Azt nem tudni, hogy ez a “próbaidőszak” pontosan mit takar, meddig tart, illetve mitől függ, hogy a jövőben megtartják-e ezt a lehetőséget.

Az viszont ismert, hogy az összes Wizz Air járatot érinti, így most lehetőség van végre fizetni a Revolut debit kártyáival a fedélzeten.

Wizz Air és a Revolut kártya: nagy változás a légitársaságnál

Végre hivatalosan is fizethetünk a Revolut kártyával a fedélzeten

Véleményem szerint eddig is vagy egy félreértés, vagy valami más probléma állt a háttérben, amely miatt nem akarták elfogadni a Revolut kártyáit fizetésnél. Az mindenképpen egy előremutató lépés, hogy mostantól van erre lehetőség, sok felhasználónak segít abban, hogy csökkentsék a devizaváltási díjaikat külföldi utak során.

Hozzáteszem, a jegyvásárlásnál nem változott érdemben semmi. Ahogyan ezt megelőzően, korábban is gond nélkül ki lehetett fizetni a WizzAir.com oldalon a jegyvásárlást a Revolut kártyáival, úgy most és a jövőben is.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.