Hirdetés

Portugália az egyik olyan ország európában, ahol teljes mértékben hódolhatunk a kikapcsolódás örömeinek. Ebben lehet segítségükre cikkünk, amiben bemutatjuk a hét legjobb portugál strandot.


Vila Praia da Ancora – Costa Verde

A legészakibb portugál tartományban, Minhoban húzódik ez a partszakasz Portótól egészen a spanyol határig. A strand elsősorban a szörfösök körében népszerű, ugyanis vannak olyan részei, ahol nagyobbak a hullámok. A kezdők és a haladók egyaránt megtalálják a nekik megfelelő helyet.


portugal strand 01

forrás: facebook.comAdraga és Baleal – Costa Brava

A Porto és Lisszabon közti területen két fajta tenger jellemzi – van a vad és a csendesebb attól függően, hogy kinek milyen elvérésai vannak. A szörfösöknek mindenképpen az Adraga a jobb választás, hiszen ezen a szakaszon erősek a hullámok, míg Baleal a családias, csendes kikapcsolódást kedvelőknek lehet tökéletes úti cél.


portugal strand 02


Estoril és Cascais – Costa de Lisboa

Lisszabon mellett található ez a zsúfolt partszakasz, ahol egymás hegyén hátán vannak a különböző strandok. Sokan a túlzsúfoltság elől egy közeli kisvárosba, Estorilba menekülnek, ahol jóval jobb a helyzet, hiszen a közelben található egy viszonylag ismeretlen, de ugyanolyan minőségű strand, a Cascais. A kevésbé látogatott strandok elsősorban a családok közt népszerűek.


portugal strand 03


Praia de Caparica – Costa de Lisboa

A Lisszabontól délre fekvő strandok nyugodt vízzel, kilométereken elterülő homokos partokkal rendelkeznek. Viszont nyáron a városlakók teljesen ellepik ezt a vidéket, így a túlzsúfoltság garantált. Rengeteg az étterem és a bár is, ahol szintúgy általában a teltház a jellemző.


portugal strand 04


Praia da Rocha – Algavre

Algavre régió egy tipikus turistacélpont, ami minden utazási iroda szórólapján bérelt helyet kap, csendes öblei, tiszta vize, homokos partjai és sziklákba vájt barlangjai miatt. Az itt található legszebb strand a Praia da Rocha, amit a hatalmas tömeg ellenére is érdemes meglátogatni, ugyanis a parti sziklák itt a legszebbek.


portugal strand 05


Porto Santo

A Madeirától 75 kilométerre fekvő strand 9 kilométer hosszan terül el arany színű homokjával. A település viszont nem a jól megszokott formájában város, csak egy maréknyi hotel jelzi a turisták jelenlétét. Madeira, a fák szigete


porto santo


Santa Maria – Azori-szigetek

Az Azori-szigetcsoport legdélebbi tagja Santa Maria, amelynek a két legjobb strandja Praia Formosa és Sao Lourenco. A szigeten nyáron is kellemes az idő, 23-25 fok van. Rengeteg program várja a látogatókat.


portugal strand 06


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.