Hirdetés

Biztonsági tájékoztató és aktuális helyzet: Az országos zárlat Ausztriában 2021. december 12-től fokozatosan megszűnik. A turisztikai célú utazás ismét megengedett. Itt talál minden szükséges információt a védelmi intézkedésekről, amelyek ezután érvényesek lesznek.


  Az elmúlt hetek zárlatának érzékelhető hatása van. A járványügyi helyzet enyhült és lehetővé vált a regionális lépcsőzetes nyitás. A beoltott és gyógyult személyek számára ismét lehetővé válik a turisztikai célú utazás Ausztriába.

 2021. december 12-én Tirol, Vorarlberg és Burgenland szállodái és éttermei megnyitják kapuikat. December 17-én Salzburg, Stájerország, Karintia és Alsó-Ausztria tartományok következnek. Bécsben a szállodák és éttermek december 20-án nyitnak ki. Felső-Ausztriában az általános zárlat december 17-én ér véget. Ezután a szállodák és az éttermek újra kinyithatnak.

A lezárás után: így működik a 2G-szabály Ausztriában

 • A zárlat megszűnését követően Ausztriában ismét az úgynevezett 2G-szabály (oltott vagy gyógyult státuszú), valamint az FFP2-es maszkviselési kötelezettség lép érvénybe számos területen. A részletszabályok jelenlegi állás szerint a következőek:
  A 2G-szabály értelmében csak oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be az alábbi helyekre: vendéglátó- és szálláshelyek, szabadidős és sportlétesítmények, kulturális létesítmények, hegyi felvonók, adventi vásárok vagy testközeli szolgáltatóhelyek (pl. fodrász).
 • A koronavírustesztek (sem a PCR-, sem az antigén-, sem az antitesttesztek) nem érvényesek a belépés igazolására.
 • FFP2-es maszk viselése kötelező nyilvános helyek zárt tereiben. Vendéglátóhelyeken az ülőhelyeken kívül mindenhol, szálláshelyeken a közös használatú belső terekben kötelező a maszkiviselés.
 • A vendéglátóhelyeken a zárás időpontja 23 óra. Az éjszakai vendéglátó- és szórakozóhelyek nyitvatartása, valamint az après-ski nem lehetséges.
 • Az oltási igazolás a teljes körű védettségtől számítva 270 napig érvényes. Ezt követően emlékeztető oltás szükséges az érvényességhez. Figyelem! Az egydózisú oltások, mint a Johnson & Johnson vakcinája, csak 2022. január 3-ig érvényesek, ezután emlékeztető oltásra van szükség. (Ausztriában a 2. oltás napjától teljesen oltottnak számít az ember.)
 • A gyermekek tizenkét éves korukig mentesülnek a belépési tesztkötelezettség alól. (Kivétel Bécs: a tesztkötelezettség itt 6 éves kortól érvényes.)
 • Az osztrák állampolgárságú iskoláskorú gyermekek ún. nindzsaigazolványa (Ninja Pass) kiváltja a 2G-igazolást. A külföldi vendégek számára még kidolgozás alatt van egy megvalósítható szabályozás. (Bécsben ettől független a szabályozás: ott a 12 és 15 év közötti gyermekeknek 48 óránál nem régebbi PCR-teszt szükséges, ha nincsenek oltva vagy nem gyógyult státuszúak.)
 •  Ezek az országos szintű intézkedések. Felhívjuk a figyelmét, hogy a tartományokban előfordulhatnak ennél szigorúbb regionális      intézkedések is.

  További intézkedések az osztrák tartományokban
  Vorarlberg
  A korlátozások részleges feloldása
  Az éttermek és szállodák december 12-én nyitnak újra.
  Bécsben az országos szabályozáson kívül jelenleg a következő intézkedések vannak érvényben:
  A gyermekek 6 éves kortól belépési vizsgát igényelnek.
  A 6-11 éves gyermekek esetében a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt vagy egy 48 óránál nem régebbi antigénteszt érvényes belépési tesztként.
  A 12-15 éves gyermekek esetében a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt érvényes belépési tesztként, ha nem oltottak/gyógyultak fel.

Az éttermek és szállodák december 20-án nyitnak újra.
A bárok és klubok zárva maradnak. 
forrás: Üdülés Ausztriában >> az ön hivatalos útikalauza Ausztriához (austria.info)

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.