Hirdetés

Kék lagúnák, mesés strandok, kókuszpálmák, színes trópusi virágok, fantasztikus víz alatti élővilág ez mind Mauritius.

 

Ha valaki egy új nyaraló sziget felfedezésére készül, érdemes jól utánanéznie minden lehetőségnek: A következő kedvcsináló összeállításunkban Mauritiust bemutatva ehhez nyújtunk segítséget:
Mauritius az Indiai-óceán nyugati részén Madagaszkártól és Reunion szigetétől keleti irányban található vulkanikus eredetű szigetcsoport, mely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Elnevezését a fő szigetről kapta, a másik nagyobb sziget neve Rodrigues.


mauritius 01


Hasznos információk mauritiusi nyaralóknak:

 

Időjárás Mauritius szigetén:


A trópusi területekhez hasonlóan novembertől áprilisig tart a mauritiusi nyár. Az időjárás általában meleg és párás, a hőmérséklet nyáron 33-35 0C , ilyenkor a passzát szél miatt érdemesebb a keleti partokon nyaralni. A májustól októberig tartó időszak csapadékosabb, az átlagos hőmérséklet 23-25 0C . ebben az időszakban a nyugati parton érdemes szállást választani és főleg az aktívüdülést választóknak ajánlott a sziget.


 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére


Egészség, Oltások:


Nincs kötelező oltásra szüksége a Mauritiusra utazóknak, az egyedüli javaslat a sárgaláz elleni védőoltás. Persze a trópusi országokra jellemző higiéniai elővigyázatosságra ezen a szigeten is gondolni kell. Ügyelni kell a nap és szúnyogok elleni védekezésre is. Mauritiusra nem javasolt érvényes utasbiztosítás nélkül elindulni. az egészségügyi ellátás jó, de mindenért fizetni kell.

 

 

Nyelvtudás:


A Mauritiusra utazók az angol és francia tudásukkal egészen jól elboldogulnak majd. A helyiek emellett a Kreol-francia nyelv mauritiusi változatát használják.
Vallási megoszlás: 54 % hindu, 26% katolikus, 13% muszlim, 4% protestáns
Zónaidő: télen -3, nyáron -2 óra


mauritius 02


 Mauritius legfontosabb látnivalói:

 

1. Port Louis


A sziget nyugati partján lévő 170 ezres főváros számít az ország gazdasági és kulturális központjának. A legnépszerűbb nevezetességnek a központi piac számít, ahol a zöldségek és a gyümölcsök mellett kézműves termékeket és textíliákat is lehet vásárolni. A hagyományosabb értelemben vett városnéző program során pedig érdemes felkeresni a Természetrajzi Múzeumot, a Marie Reine de la Paix parkot és a Jummah mecsetet.

 

 

2. Grand Baie


Mauritius leghíresebb üdülőhelye a gyönyörű természeti környezetén túlmenően a szép szálláshelyekről hangulatos helyi éttermekről és butikokról nevezetes.

 

 

3. Tamarin vízesés


Akik nem csak a tengerparton heverészéssel szeretnék eltölteni az időt, felkereshetik a felejthetetlen szépségű Tamarin vízeséseket is ahol az őserdőben 7 szinten zúdul alá a víz.
A pálmafák, guavák és eukaliptuszok között fürödni is lehet a festői környezetben.


 Utazási Tipp  
    Felejthetetlen utazások Mauritius szigetére

4. Black River gorges Nemzeti Park


Mauritius első számú 6500 hektáros területen kialakított Nemzeti Parkja remek lehetőséget kínál a sziget endemikus növény és állatvilágának megismeréséhez. a jelölt ösvényeken járva pompás felvételeket lehet készíteni, némi szerencsével akár őzet és helyi vaddisznót is lehet látni.

 

 

5. Pamplemousses botanikus kert


A kb. 90 hektáron elterülő botanikus kertet az ott található nagyszámú növényfajnak köszönhetően a világ 3 legjobbja közé sorolják. Fajtái közül a leghíresebb a világhírű Victoria Regia vízililiom, melynek hatalmas levelei akár egy kisgyermeket is elbírnak a vízben lebegve.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában