Hirdetés

 Újabb nehézségek elé néz Ausztria turizmusa. Sok még a bizonytalanság, de egyre nő annak az esélye, hogy az előző évhez hasonló módon sok korlátozásra számíthatnak a turizmus résztvevői az alpesi országban.

arnoldstein header0
   


  A kancelláriában megtartott Covid-csúcs után a tárgyaló felek egyértelmű döntéseket kértek a politikusoktól. Két szövetségi tartományban már korábban kihirdették az általános lezárást, amihez csatlakozott a többi tartomány is. Ennek értelmében Ausztriában hétfőtől mindenkire érvényes kemény korlátozásokat vezetnek be, mivel "Minden intézkedés, amit eddig tettünk, nem volt elegendő" - jelentette ki Thomas Stelzer Felső-Ausztriai kormányzója . Véleménye szerint el kell kerülni, hogy a kórházak és alkalmazottaik túlterheltté váljanak a sok új eset miatt. Az új intézkedések értelmében hétfőtől Egész Ausztriában minden lakosra érvényes kilépési korlátozás vonatkozik a már ismert kivételekkel: Továbbra is eljárhatnak dolgozni, bevásárolhatják az alapvető árucikkeket, vagy sétálhatnak a szabadban. "A bezárás nagymértékben le fogja zárni a társadalmi életet" - mondta egy képviselő aki anyagi segítséget jelentett be a lezárások által érintett cégek számára. Szintén eldöntötték, hogy úttörő módon februártól kötelezővé teszik a védőoltásokat minden oltatlan számára.

koralpe siterep

 


  Minden nem létfontosságú kiskereskedelmi, gasztronómiai, szállodai és minden szabadidős terület - zárva fog tartani, de az iskolákban lesz oktatás.jelentette be Heinz Faßimann oktatási miniszter. Legkésőbb december 17-ig szeretnének tisztázni, lesz-e a későbbiekben felmentés a beoltottak számára, vagy megszüntetik-e a zárlatot? Abban mindenki egyetért, hogy a lezárás csak addig tart majd, ameddig feltétlenül szükség van rá. A korábbi tapasztalatokból alapján várható, hogy a lezárásnak minimum három-négy hétig kell tartania ahhoz, hogy tehermentesítsék a kórházakat és elkezdődjön az esetszámok csökkenése is.

Nem hivatalos osztrák forrásokból úgy tudni, hogy a lezárásoknak leghamarabb január első felében lesz vége, de vannak akik szerint akár az egész tél is rámehet a védekezésre.


PIC3BÉCS

 


 A téli ausztriai utazások lefoglalásánál tanácsos úgy foglalni, hogy betegség illetve lezárás esetén biztosítva legyen a költségmentes lemondás illetve a foglalási előleg visszafizetése.
  

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.