Hirdetés

Immár az 50. alkalommal készítette el speciális számításokon alapuló hosszútávú éves időjárás előrejelzését Dávid Mihály a nyugdíjas nyíregyházi mérnök. Megbízhatónak tartott naptárát az időjárást közvetlenül befolyásoló földi tényezők hatásai mellett a népi megfigyelések, valamint a Föld és a Nap egymásra hatásának figyelembe vételével készít el. Érdemes megnézni, hogy mikor utazzunk ebben az évben szabadságra!


   Az ismert nyíregyházi mérnök, 50 éve készíti el hosszú időtávra is megbízhatóan használható éves prognózisát, ami elég nagy pontossággal ad prognózist az elkövetkező 12 hónap időjárási folyamataival kapcsolatban. Persze azért csak a tendenciákat mutatja meg, az utazás előtt mindenkinek érdemes lesz a rövidtávú meteorológiai jelentéseket is megnézni.


cserhat 01
 


     Az enyhe tél utolsó havazásai február 15. és március 15. közé esnek majd, míg a legelső őszi havazást November 20. utánra jósolja Dávid Mihály prognózisa. A szokatlanul meleg január után februárban már tavaszias időjárás lesz amit egy hidegfront szakít meg, utána az előrejelzés szerint kemény éjszakai fagyok következnek, viszont napközben ritkán lesznek fagyok. Február közepétől a szokásosnál jobban meleg időjárás lehet, azután márciusban kétszer is erősen lehűl a levegő, sőt március közepére havazás is érkezhet. Az igazi tavasz csak az áprilisban érkezik meg hozzánk.

    Áprilisban kellemesen felmelegszik majd az időjárásunk, a hónap végén még 25 fokot is mérhet a hőmérő napközben. Kevés csapadékra lehet számítani. Május folyamán a megszokotthoz képest hűvösebb lesz a hőmérséklet, főleg a hónap közepén számíthatunk lehűlésre a naptár szerint, azután pedig újra melegebb jön. Komolyabb csapadékra először 5.–7. körül számíthatunk azután a hónap közepén és végén újra esni fog, ami aranyat ér a mezőgazdaságnak. A tanév végére már a 30 fokot is el fogja érni a nappali hőmérséklet, de az esték még hűvösek lehetnek. A hazai nyaralást tervezőknek érdemes júliusban kivenni a szabadságukat, mivel idén a július lesz az év legmelegebb hónapja. A Dávid-naptár szerint a hónap utolsó hete lesz a legmelegebb, ezután az augusztus hűvösebbre fordul a megszokottnál.


Révfülöp2

 


   Az indián nyárnak is hívott szeptember ismét kellemesen indul aminek 20. után egy erős lehűlés vet majd véget. Októberben éjszakánként akár fagypont alá süllyedhet a hőmérőnk, de napközben sem lesz melegebb 15–20 foknál. Az őszi szünetre egy kis felmelegedés kedvez az utazóknak. Novemberben hamar lehül az időjárásunk a.Dávid-naptár előrejelzése szerint, a hónap közepétől fagyok és November 20.-t követően akár hó is várható a hegyeinkben.

December fagypont körüli hőmérsékleteket hozhat, éjszakánként kemény fagyokra lehet majd számítani, sokfelé eshet némi hó is. A Karácsony valószínűleg ismét nem lesz fehér, kicsit fel is melegszik az idő. Még szilveszter éjjel sem lesz valószínűleg nagy a hideg, nem kell havazásra számítani.


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.