Hirdetés

 Ausztria is magasabb összeget kér 2023-tól az autópályáinak használatáért. A díjemelés mértéke 2,8 százaléknyi  lesz – jelentette be hétfőn az Asfinag osztrák autópálya-kezelő cég , de így sem éri el a hivatalos ausztriai inflációt. Íme az új autópálya használati matricák díjai:

    Ausztriában az autópályák használatáért  a jövő  évre 96,40 eurót kell fizetni az autók esetében, ez 2,60 euróval kerül többe, mint korábban. A 2 havi használatért 29 eurót kell fizetniük az autósoknak, ami 80 centes növekedést jelent ez eddigiekhez képest. A legolcsóbb tíznapos matricák díja  9,90 euró lesz, így a sofőröknek, 30 centtel többet kell kiadni, mint 2022-ben. A 2023-as új matricákat  Az új matricák 2022 novemberének utolsó napjaiban lesznek elérhetőek az Asfinag mintegy 6000 értékesítési partnerénél és digitálisan, azután 2022. december 1-től lesznek érvényesek.

 "Mint minden útdíjbevételt, a matricák eladásából származó bevételt újra befektetik a 2249 kilométeres osztrák autópálya- és gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetésébe, építkezésébe, karbantartásába és a közúti biztonságba."


xsalzburg székesegyház


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.