Hirdetés

Görögország reméli, hogy május 14-től ismét fogadhatja a turistákat - hangsúlyozta Haris Theocharis idegenforgalmi miniszter. Bejelentette azt is, hogy idei szlogenjük a "Minden, amire Görögországban vágysz", valamint,  hogy a látogatókat májustól szívesen fogadják majd a világ összes biztonságos besorolású országából, "ha az utazás előtt beoltották őket, PCR tesztjük negatívnak bizonyult vagy antitest igazolásuk van. "

  "Senkit sem akadályozunk meg abban, hogy ebben az évben Görögországba utazzon" - pontosította nyilatkozatát a miniszter és kihangsúlyozta, hogy a kormánya idei fő prioritása az lesz, hogy "egyedülállóan biztonságos utazási élményeket nyújtson " a nyaralóknak. 


Athén Parthenon750


"Az a célunk, hogy biztosítsuk Görögország határainak nyitottságát annak érdekében, hogy mindazok, akik el szeretnének látogatni  hozzánk, megtehessék azt, és kellemes valamint egyben biztonságos környezetet biztosítsunk számukra" - mondta Theocharis miniszter úr egy online sajtótájékoztatón kaz idei - digitalis módon megrendezett - berlini nemzetközi turisztikai vásár (ITB) keretében, amely ma kezdődött. 


4 Papp Bibiana Navagio750


Theocharis  többször is megjegyezte, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak a látogatókra, mint az ország állampolgáraira, és hogy a be nem oltottakkal szemben semmiféle megkülönböztetés nem lesz. Kijelentette, hogy az idei év szabályainak alapja a 2020-as év jegyzőkönyve lesz, kiegészítve a legújabb  ismeretekkel és tapasztalatokal.  A 2021-es év fő különbsége az előzőhöz képest, hogy léteznek már tesztek és természetesen a koronavírus elleni oltások is nagyonfontosak . Hangsúlyozta, hogy a legkiszolgáltatottabbak oltásának befejezése után elsőbbséget élveznek az idegenforgalmi ágazat dolgozói. Becslései szerint az ő átoltásuk nagy valószínűséggel már májusban mekezdődik majd. Ezenkívül a munkavállalókat rendszeresen tesztelik majd.


gorogorszag mykonos szelmalmok1


"Reméljük, hogy május 14-ig újra nyitunk. Addig fokozatosan feloldjuk a korlátozásokat, mivel a meghozott egészségügyi intézkedések ezt lehetővé teszik "- mondta az idegenforgalmi miniszter, pontosítva, hogy a határidők tájékoztató jellegűek.  Hozzátette, hogy Görögország április elejétől tervezi egyezetni protokolljait az Európai Unióval és más olyan országokkal országok, amelyek addigra hosszú utat tettek meg a lakosság oltása terén, például Izrael. "Több mint optimisták vagyunk. Készen állunk az újrakezdésre! "- mondta bizakodóan a miniszter. 


kefalonia 03


A miniszter az idei turisztikai szezon időtartamával kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a klasszikus nyári célpontokra tervezik az őszi és a téli szezonok  meghirdetését. Rámutatott, hogy az oltások előrehaladtával máris növekszik az igény, például Nagy-Britanniából is.


lefkada1a


Az EU-n kívüli országokból érkező látogatók fogadásával kapcsolatban Theocharis úr azt hangsúlyozta, hogy céljuk hogy bárki, jöhessen aki szeretne és természetesen megfelel a beutazási és járványügyi feltételeknek. Kifejtette, hogy azok is utazhatnak majd Görögországba, akiket nem EU által jóváhagyott oltásokkal oltottak be, például a Kínából vagy Oroszországból származó oltóanyagokkal.


Samaria7502


  Theocharis úr azt is bejelentette, hogy nyáron a szabadtéri előadások és koncertek látogatása feltételesen megengedett lesz, míg az olyan eseményeket illetően, mint az esküvők, reményét fejezte ki, hogy az oltások előrehaladtával a jelenlegi korlátozások közül sok megszűnik majd, azonban ez néhány korlátozás minden bizonnyal érvényben marad még ebben az évben.


gorogorszag kreta agios nikolaos kikoto1


 Grgorszg

Egy újságírói a kérdésre a miniszter biztosította a sajtót, hogy a görög hatóságok továbbra is szorosan figyelemmel kísérik az egészségügyi helyzet alakulását annak érdekében, hogy szükség esetén újabb intézkedéseket hozzanak, de emlékeztetett arra is, hogy vannak további eszközök is, például  a gyors tesztek, de több a tapasztalat a különféle kockázatokkal kapcsolatban is mint egy éve volt.


Agia Roumeli750


  Arra a kérdésre, hogy megkockáztatják-e a szolgáltatók a turisztikai termékek árainak emelését, Haris Theocharis megjegyezte, hogy nagyon nehéz lesz árnövekedést elérni, mivel a kínálat várhatóan nagyobb lesz, mint a kereslet. A görögországi turisztikai szektorban uralkodó helyzetre hivatkozva azonban derűlátónak tűnt, mivel az állami támogatási intézkedések elősegítették a vállalatok túlélését, másrészt pedig  nagy érdeklődést mutatnak a befektetők Görögország iránt. 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.