Hirdetés

  A covid miatt megszüntetett repülőjáratok újraindításával ismét elrepülhetünk Kínába. Novembertől már három várost is közvetlen járat köt össze Budapesttel, ami rendkívül jó hatással van a két ország közötti túristaforgalomra. Íme a 3 város, ahová mostantól eljuthatunk turistaként;

  Jó hír az utazóknak, hogy egyre több távoli ország nyitja meg kapuit a hosszúra nyúlt covid szünet után. Kína is lépett és novembertől már Peking és Sanghaj mellett Csunkingba is eljuthatunk. A kínai turistákért is óriási a verseny Közép-Európában, mert statisztikák szerint ők a legtöbbet költő vendégek közé tartoznak, így nagyban hozzájárulnak az általuk felkeresett országok gazdasági növekedéshez, ami sok munkahelyet teremt a célországokban.


peking tiltott város

 


1. Peking

   A kínai főváros egy tökéletes útazási célpont. Sokak ázsiai útja vezet Pekingen át a kontinensnyi ország távolabbi részeibe vagy Ázsia más országaiba. A legtöbb utazó ezért úgy tervezi programját, hogy csak pár napra áll meg a milliós nagyvárosban, és megnézi a kínai főváros legfontosabb nevezetességeit, majd tovább utazik Kína más területeit felfedezni, vagy másik ázsiai ország irányába. A pekingi tartózködás kötelezó látnivalói közé tarztozik az 500 éven át a kínai császárok lakóhelyéül szolgáló Tiltott Város, a hatalmas Tienanmen tér a 3 fontos látnivalójával:  Kínai Nemzeti Múzeum, a Mennyei Béke Kapuja és a Mao Ce Tung mauzóleum. Fontos és érdekes látnivaló a több, mint 1000 éve létrehozott különleges Beihai Park mely a kínai tájépítészet ékköve. Valamint az egyik Pekingben töltött éjszakán feltétlenül érdemes meglátogatni a Wangfujing Street-et, ahol egy autómentes zónában sétálva nemcsak az éjszakai vásárlás örömeiben lehet elmerülni, hanem a legfinomabb ínyencségeket is ki lehet próbálni. Különleges és érdekes része lehet a programnak egy látogatás egy pekingi éjszakai karaokee klubban.  


Online szállásfoglalás Pekingben:

 

Booking.com


Sanghaj a levegőből


2. Sanghaj

  Gazdasági, kereskedelmi és iparu szempontból is Kína  legfontosabb városánal számít Sanghaj, ami egyben az egész Távol-Kelet egyik gazdasági erőközpontja is. A  tartományi jogokkal is felruházott nagyváros a kelet-kínai tenger parjánál, a Jangce torkolatvidékén, a hatalmas folyam egyik kisebb Huangpu nevű mellékfolyója két partján épült fel.  A Sanghajba látogatóknak nem szabad kihagyni egy sétát a Bund nevű sétányon. A Bund (Wàitān) anglo-indiai nevével legjobban ismert Zhongshan Lu egy szép széles sétányon, amely a Huangpujiang folyó nyugati partján vezet.. Különösen népszerű a turisták körében, mivel a terület megőrizte az európai arculatát régi angol és francia épületeivel, amelyben éttermek, butikraktárok, galériák és irodák  működnek. Fontos és érdekes program a Yu Park (Yù Yuán) felkeresése, ami kb. 20.000 négyzetméter területet fed le, és egy külső és egy belső részből áll. Shanghai Anyuan Lu negyedében, a gyönyörű Jade Buddha templom. Nem maradhat ki a városnézésből a 632 méter magas Sanghai torony sem, ami jelenleg a világ második legmagasabb épülete (az első a Dubaj-i Khalifa.)   Szintén jó program egy esti látogatás Sanghaj világszerte híres akrobatikus mutatványairól cirkuszába, melyhez a legjobb hely, a Sanghaj Cirkusz (Shanghai Circus World). 


 Online tréképes szállásfoglalás Sanghajban:

 

Booking.com


csunking 2


3. Csungking

    A magyar fővárosból immár a távol-keleti ország egyik leggyorsabban fejlődő régiója vált közvetlenül elérhetővé. Csungking egy közel nyolcmilliós nagyváros Szecsuantól nyugatra, ami a Jangce folyam és a Jialing-folyó találkozásánál található. Nagyon dinamikusan növekszik a lakossága, a többi, kínai nagyvároshot hasonlóan, 2004 óta több, mint duplájára duzzadt a népessége. Csungkingban viszonylag kevés a látnivaló nem bővelkedik a nevezetességekben. A turistáknak főleg   a Jangce folyón lévő  ún. Három-szorost, valamint az 1999 óta UNESCO világ kulturális örökségi listán szereplő, kb. kétórányi autózással elérhető  Dazu szikla grottókat ajánlják.  Ezen kívül a  Yuzhong kerületben található Felszabadulási Emlékmű körüli  sétálóutcákat és a hozzájuk  közeli   Luohan-templomot érdenes megnézni.   A Felszabadulási Emlékműtől el lehet sétálni a Jialing folyó partján található Hongyadongba, ami Csungking egyik fő nevezetessége.  Egyedi építészeti jellegzetessége mellett az esti órákban ide összpontosul minden érdekes helyi gasztronómiai és kulturális élmény. Kellemes sétát lehet tenni a város nyugati részén, Shapingba kerületben a Jialing folyó partján fekvő,  klasszikus kínai építészeti stílusban fennmarast és felújított egykori kereskedő-faluban, Ciqikou-ban, ami a turisztikai értékeken túl - a hangulatos étkezdék és a kézműves termékeket árusító kisboltok mellett - bepillantást enged Csungking egykori életébe.  


Online térképes szállásfoglalás Csunkingban:

 

Booking.com

 


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.