Hirdetés

A Távol-Kelet egyik legfejlettebb és legérdekesebb állama Dél-Korea, ahol nagyon sok a látnivaló.

A Budapesttől több, mint 9000 kilométerre található Koreai-félsziget egy Japán és Kína között található hatalmas földnyelv, ahol 1945 augusztusáig a nagy történelmi múltú egységes Korea létezett. Koreát viharos történelme során hol a kínaiak, hol pedig a japánok igyekeztek elfoglalni, vagy befolyásolni. Keletről a Japán-tenger, Nyugatról pedig a Sárga tenger határolja. A második világháborút követő véres háború lezárásaként ma a 38. szélességi fok mentén húzódik a határ a dinamikusan fejlődő Dél-Korea és a militáns politikát folytató elmaradott Észak-Korea között.


soul 012A mai Dél-Korea egy ultramodern állam, melyet áthat a Buddhizmus szelleme, bár meglepő módon a kereszténység számít a vezető vallásnak az országban (27, 6%). Budapestről egy átszállással lehet a távoli Koreába elrepülni. Budapestről Szöulba és vissza is közvetlen repülőjárattal lehet utazni. A menetidő 10 óra oda, és 12 óra visszafelé (a Föld forgása miatt természetesen). Érdemes a jegyvásárlást időben lerendezni a magas árkülönbözet és a különböző kedvezmények miatt. Az időeltolódás Magyarországhoz képest + 7 óra.

Az átlagos árszínvonal Koreában némileg magasabb, mint Magyarországon, de a vidéket járva találunk olcsóbb szállásokat és étkezési lehetőségeket is. Az ország turizmusa kb. 30 éve dinamikusan fejlődik ami érthető is, hisz rengeteg a látnivaló és tökéletes Korea infrastruktúrája is. Említésre méltó még a „Koreai Hullám” mely a kulturális terjeszkedés segítségével fejleszti az ország gazdaságát és turizmusát. Zenét, filmeket, a divatot és más műfajokat felhasználnak hogy minden koreai dolgot népszerűbbé tegyenek a világban.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Dél-Koreát

Szöul

Dél-Korea fővárosát közel 10 millióan lakják, de az agglomerációval együtt ez a szám eléri a 25 milliót is, mellyel Szöul a világ 2. legnagyobb városa. A legjobban a Szöul kilátó toronyból lehet áttekinteni Han folyó által kettévágott hatalmas várost, mely 1392 óta Korea fővárosa. A legrégebbi szöuli látnivaló az 1395-ben épült Északi-Palota, mely sokáig a királyok lakhelye volt. A város területén az ultramodern negyedek között rendezett parkok találhatók, de néhány helyen fennmaradtak a tradicionális régi épületek is. Szöulban jól lehet közlekedni a város 19 metróvonalán, melyek hossza közel 600 kilométeres. Érdemes még felkeresni a gazdagok városrészét a menő Gangnam negyedet, és a világhírű szórakoztató parkokat az Everlandet és a Lotte World-öt.


del korea 02

forrás: wikimedia.org


Demilitarizált övezet

Évente kb. egy millióan keresik fel Szöulból a két Korea közti békés elválasztó zónát, ahol az inváziós alagutak mellett megtekinthető az Oduszan kilátótorony és a híres Szabadság hídjuk is.


Yongin

Szöultól délre hozták létre a világszerte koreai filmgyártás központját, amit rengetegen látogatnak még Európából is. Itt készülnek a világszerte kedvelt koreai szappanoperák, melyekből sok igen népszerű Európában is.


Punkhanszan nemzeti park


Pukhanszan Nemzeti Park

A Föld leglátogatottabb nemzeti parkjai közt számon tartott Szöul közeli Punkhanszan Nemzeti Parkban tíz szép turista útvonal közül lehet választani, melyek közül a Dobonszang öt csúcsához vezető és a Pukhanszongi erődhöz vezetők a legnépszerűbbek.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Dél-Koreát

Szuvon

Szuvon városát az UNESCO világörökségi védelme alatt álló Hvaszong erődje miatt érdemes felkeresni, ahol megismerhető a XVIII. századi koreai történelem.


Hwaseong Third North 04

forrás: wikimedia.org


Jeonju

Az ősi koreai építészet legjobban megőrzött központja a déli részen található Jeonju, ahol kb. 700 tradicionális épület őrizte meg az ősi Korea.


Damjang

A Koreai kertépítészet 2000 éves múltját szemlélteti gyönyörűen az ottani Konfuciusz szellemében megépített parkok és a közeli varázslatos bambuszerdő. Szintén érdekes látnivalók az organikus teaültetvények, melyek 1938-as telepítésük óta biztosítják az ország szükségletének 80%-át.


damyang 05


Seonam

A csodálatos Buddhista kolostor bepillantást enged a koreai Buddhizmus világába, melyet mi Zen Buddhizmusnak ismerünk.


Busan

Koreai Miaminak is szokták nevezni Busant, melynek partszakasza és klímája nagyban hasonlít a Floridai városéra. Busant sokan hasonlítják össze Szöullal is, de hangulata sokkal ázsiaibb és nyugodtabb is. Érdemes még felkeresni az 1376-ban épült tengerbe érő Buddhista templomot és a helyi halpiacot is.


busan 06

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.