Hirdetés

Ismerjék meg a világ egyik legérdekesebb ingyenes szolgáltatását: temetés élőknek.

 

A különleges intézmény Dél-Koreában található. A Hyowon Healing Center névre hallgat és 2012-ben nyitotta meg kapuit a gyógyulni kívánók előtt. Az alapfelvetés az, hogy az emberek életminősége javulni fog az eltemetős terápia után. A technikát eddig 25 000 ember végezte el.

 

Az egész úgy néz ki, hogy egy adott időben egyszerre több embert is eltemetnek. Az egyik résztvevő például így nyilatkozott a dologról: „Ha tudatossá válik az, hogy egyszer meghalsz, ráadásul meg is tapasztalod ezt, elkezdesz másképp hozzáállni az élethez” Az eseményen az idősökön kívül a fiatalság is képviselteti magát, a dolog menete pedig elég egyszerűen zajlik: halotti lepel felvétele, temetési portré és végrendelet készítése, majd a koporsóba való befekvés 10 percre.


 Utazási Tipp  
   

Ázsia legjobb

utazásai


Egy egyetemi hallgató úgy nyilatkozott a koporsóban fekvés után, hogy rájött arra, hogy túl sokszor tekint másokat versenytársaknak. „Amikor ott feküdtem, azon gondolkodtam, hogy mi értelme ennek az állandó versengésnek” Eldöntötte azt is, hogy a korai munkaerőpiacra való belépés helyett saját vállalkozásba kezd. (Fontos tudni, hogy a koreai oktatási rendszer és az azt követő elhelyezkedés egy rendkívül stresszes időszak, ami nagyon sok embernek a legnehezebb időszaka, ennek köszönhetően pedig a világátlaghoz képest kétszer annyi öngyilkosság történik itt)


del korea elo eltemetes0

képek forrása: youtube.com


A központ vezetője így nyilatkozott: „A Hyowon temetkezési társaság azért kezdett el élő temetéseket kínálni, hogy segítse az embereket, hogy értékeljék az életüket, valamint például segítsen nekik megbékélni a családjukkal és a barátaikkal”TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.