Hirdetés

Létezik egy kis eldugott falu Peruban, ami egy oázis köré épült a Atacama-sivatag közepén, és mára már az ország egyik legkedveltebb turistacélpontjává vált.

 

Köztudott dolog, hogy bár az amerikai kontinens sok természeti csodáról híres, kevés oázissal rendelkezik. Ez legfőképp Afrikára jellemző, ahol hosszú évszázadokig jelentette az oázis az élet és a halál közti különbséget. Ezért egyedülálló ez a Peruban található természeti jelenség, amiért sokan Amerika Oázisának.


Huacachina 01A tavat földalatti források táplálják, és a zöld fákkal tarkított terület egy olyan helyi mikroklímát alkot, ami a elkülönül  a környező száraz  vidék időjárásától. Földrajzilag Peru délebbi részén található, Ica megyében. A megye fővárosát, a szőlőtermesztés központjának számító Icát és Huacachinát egy 5 km hosszú  út köti össze, a falu csak így  közelíthető meg. A hely az Atacama sivatag  rejtett szegletében található és 100 méteres  homokdűnék határolják.


 Utazási Tipp  
    Legjobb utazások Peruba

 

Huacachina 1940 óta működik fürdőként is, és mind a helyiek, mind a turisták körében elképesztő népszerűségnek örvend. Ahogy teltek az évek, egyre több nyaraló, szálloda és panzió épült a Huacachina köré, bár a falu állandó népessége csak 115 fő. A hely elsősorban a hangulatáért és a környezeti tényezői miatt népszerű, de mára már a sivatag bejárása homokjáróval is egy kínálkozó lehetőséggé vált, a homokdeszkázással egyetemben.  A homokdeszkázás egyre népszerűbb sporttá vált az elmúlt években, Huacachinában  még VB-t is rendeztek itt belőle!

Huacachina 03


A legenda

 

Több legenda is kötődik a helyhez, amit legfőképpen az itt élők tudnak hitelesen előadni. A történet röviden annyi, hogy egy Huaca China nevű fiatal nő szerelmes kapcsolatot ápolt egy fess katonával, aki egy jelentős ütközet hőseként halt meg. A lány múltbéli kedvesével először egy csodás napraforgó mezőn találkozott, ahova a tragédia után is ment. Bánatában sírni kezdett ott, és szomorúsága oly hatalmas volt, hogy addig sírt, míg a könnyei egy is tavat nem formáltak. Másnap este egy arra járó fiatal harcos észrevette a tó mellett síró különös személyt. Sokáig figyelte őt, majd úgy határozott, hogy megkérdezi tőle, mi nyomja lelkét, miért sír ilyen keservesen. Amikor a harcos megmozdult, a lány rögtön észrevette és ijedtében a tó felé kezdett futni. A fiú úgy döntött, hogy a rejtélyes idegen nyomába ered. Mikor már-már karnyújtási távolság választotta el kettejüket, a lány hirtelen a tóba vetette magát. A mélység ott tartotta, nem akarta elengedni őt.

 

A legenda szerint annyi időt töltött a vízben, hogy szirénné változott, és mind a mai napig újholdkor előjön a mélyből, és megsiratja kedvesét.


 Utazási Tipp  
    Peru utazások

Huacachina 02


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.