Hirdetés

Szeptember 23-án a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny döntőjét, ahol kiderül, ki 2023-ban az év legjobb kamionsofőrje.

Az eseménnyel egy időben közlekedésbiztonsági családi napot is szerveznek, ahol az érdeklődők egyebek mellett interaktív 3D-s anatómiai sátorban ismerkedhetnek meg a test működésével, borulás szimulátoron tekinthetik meg, hogy a fizika mely törvényei érvényesülnek, ha egy autó feldől, az egészségügyi szűrőkamionban pedig ingyenes prevenciós vizsgálatokon is át lehet esni.

Már csak néhányat kell aludni, hogy megtudjuk, az idei évben ki Magyarország legjobb kamionsofőrje. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság az által meghirdetett „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny budapesti elődöntőjéből tíz jól képzett kamionos jutott be a fináléba, ahol újból összemérik a tudásukat.

Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára elmondta, szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján a döntőbe jutott versenyzők elé állított feladatok a járművezetési képességet, a rakománybiztonságra vonatkozó tudást és a mindennapos fuvarfeladatok során adódó rendkívüli helyzetek kezelésével kapcsolatos ismereteket mérik fel.

Közölte, mindhárom versenyrész időre megy, de elsősorban a szerzett pontszámok alapján derül majd ki, hogy kik lesznek az idei kiírás díjazottjai. A győztes nettó 1.5 millió forint pénznyereményben részesül és 500 ezer forint tárgyreményt is átvehet. A második és harmadik helyen végző versenyzőnek pedig 300 ezer illetve 200 ezer forint értékű tárgynyeremény lesz a jutalma.


kamion teszpályán 1


Programok, hogy mindenki hazaérjen

A szervezők fontosnak érzik a közlekedésbiztonságra való nevelést már a legkisebb kortól kezdve, ezért a versennyel párhuzamosan megtartják a közlekedésbiztonsági családi napot, amely a Biztonság hetének záróeseménye is lesz egyben.

Dittel Gábor tájékoztatása szerint a cél a családok edukációja, tehát a gyerekek mellett a szülőknek is lehetőséget biztosítanak a tanulásra, hogy mindenki hazaérjen.

„A KRESZ totótól kezdve a virtuális játékokon át a motoros és kutyás rendőrök bemutatójával bezárólag rengeteg programot szervezünk. A katasztrófavédelem a tűzzel ismerteti meg a legkisebb korosztályt és felhívja a figyelmet a potenciális veszélyforrásokra interaktív formában, az ORFK pedig egy borulás szimulátorral is készül, mely élethűen adja vissza, milyen események zajlanak le, amikor egy autó valamilyen oknál fogva feldől” – sorolta a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A közlekedésbiztonsághoz kapcsolódva az egészségmegőrzés is kiemelt szerepet kap az eseményen. A helyszínre érkező egészségügyi szűrőkamionon ingyenes prevenciós vizsgálatokkal és egészségügyi tanácsadással várják majd az érdeklődőket a szakemberek, a legkisebbek pedig egy különleges 3D-s anatómiai sátorban ismerkedhetnek meg az emberi test működésével.


kamionszimulátor


A gyerekek emellett KRESZ-pályán gyakorolhatnak biciklivel és rollerrel, de lesz arcfestés, ugrálóvár, óriásmemória játék, henna festés, gyermektetoválás és ökotudatos kézműves program is.

Dittel Gábor elmondta, jótékonysági célt is szolgál a rendezvény, ugyanis a Nagycsaládosok Szentendrei Egyesületének ingyenes buszt biztosítanak az utazáshoz a több gyermeket nevelő szülőknek, akiknek egyébként korlátozottan lenne lehetőségük lenne részt venni egy ilyen napon.

Természetesen a családi napon végig élőben közvetítik az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny döntőjét. Szakmai kommentátorként egy korábbi háromszoros nyertes, örökös bajnok és egy meghívott régebbi rendszeres versenyző elemzi majd a pályán látottakat, a már végzett döntősök pedig szintén beszámolnak majd arról, hogyan élték meg a saját etapjukat, mit éreztek az adott feladat esetleges buktatójának.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.