Hirdetés

   Ha valaki a napfény, tenger, búvárkodás szerelmese, annak melegen ajánlott meglátogatni Eilatot! A szó szoros értelmében, hiszen Izrael legdélebbi pontján, a Vörös-tenger partján elhelyezkedő üdülővárosban januárban is könnyen lehet 21-23 fok.

   Ha valaki a napfény, tenger, búvárkodás szerelmese, annak melegen ajánlott meglátogatni Eilatot ! A szó szoros értelmében, hiszen Izrael legdélebbi pontján, a Vörös-tenger partján elhelyezkedő üdülővárosban januárban is könnyen lehet 21-23 fok.


De miért is utazzunk el  Eilatra?
1. -  A csodálatos tengeri élővilágért.

    Ha valakinek a búvárkodás a szenvedélye, vagy úgy érzi, eljött az idő, hogy kipróbálja, itt a kitűnő lehetőség. A Coral Beach nevű partszakasz a Sínai-félszigettől és az egyiptomi határtól pár kilométerre található, mesés látvány fogadja az ide érkezőket. Természetesen nem kell a búvár-felszerelést magunkkal hoznunk, itt minden megtalálható és kibérelhető, valamint nagy szakértelemmel bíró oktatók állnak rendelkezésünkre. Ha valaki kevésbé bátor, de nem szívesen hagyná ki ezt a tenger alatti élményt, ellátogathat az  obszervatóriumba, ahol nem csak akváriumokban csodálhatja a cápákat, rájákat és egyéb halakat, hanem a tenger alá is lemehet az obszervatóriumon keresztül, és gyönyörködhet a szabadon élő korallok és víziélőlények kavalkádjában. A legfelejthetetlenebb élmény azonban kétségkívül a Delfin Zátony (Dolphin Reef), egy olyan egyedi ökológiai látnivaló, ahol a delfinek teljesen szabadon, saját életmódjukban zavartalanul figyelhetőek meg, és ha kedvünk és szerencsénk van, együtt is lubickolhatunk velük.


eilat 2 1

2. - Sivatagért és nemzeti parkokért.

   Ha valaki nem a tengerparti lazítás szerelmese, az is el tudja foglalni magát. Eilat körül csak a sivatag és a Vörös-tenger található. Semmi nem ér fel egy vörös, sárga és türkizkék színekben játszó kora reggeli túrával. A nemzeti parkok közül leghíresebb a Timna park, ahol nem csak nagyon érdekes természeti jelenségeket figyelhetünk meg, mint Salamon oszlopai vagy a Gomba, de itt található a világ első rézbányája is. (Időszámításunk előtti 5000-ből, tehát valóban látott már egysmást.) Ettől függetlenül nekem mégis nagy szerelmem a Vörös kanyon, egy viszonylag rövid, és nem túl megerőltető túravonal.


eilat8a


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.