Hirdetés

Nyolcadik? ... utas a halál?  Neem. A világ nyolcadik csodája? Neem. A nyolcadik élet, Nino Haratischwili szenzációs regénye, amely a XX. századi Grúziát mutatja be? ( Lehet, hogy magyarul nem jelent meg). Neem ! Most a nyolcadik kanári szigetröl, La Graciosáról mesélek.

  Spanyolországon belüli idegenvezetöi pályafutásom a Kanári - szigeteken kezdödött. Most is szívesen járok vissza dolgozni, nyaralni. Éveken keresztül ez volt a mondókám része: a szigetcsoport hét nagy és hat kicsi, általában lakatlan szigetböl áll. A kis szigetek El Lobo Fuerteventura északi részén és a Chinijo- szigetcsoport Lanzarote északi részén, melynek tagjai: La Graciosa, Alegranza, Montaña Blanca, Roque del Este, Roque del Oeste. Ezek közül egy, La Graciosa 2018-ban elölépett önálló szigetté. Felszíne 29 km2, lakóinak száma 730. A köldökzsinór Lanzarote szigetével változatlanul szoros. Ha szóba kerül egy beszélgetés során, általában azt említik róla, hogy nincsenek aszfaltozott útjai. Nézzük meg, mi jellemzö rá ezen kívül.


graciosa1


  A XX. század elején egy halfeldolgozó üzemelt a szigeten. Bezárták. Néhányan a volt dolgozók közül a szigeten maradtak, ök voltak az elsö lakosok. A szigeten sokáig semmi nem volt, néhány szegényes házikón kívül. 1967-ben 91 ember lakta, akik halászattal foglalkoztak. Csónakkal jártak Lanzarotére vásárolni. A nök a hegyeken keresztül mentek a legközelebbi piacra, településre. A hegyek nem akármilyenek, a Famara láncról van szó, legmagasabb pontja 670 méter. Amikor befejezték a vásárlást, tüzet gyújtottak, így jelezték a férfi családtagoknak, hogy lehet menni értük.


graciosa2

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.