Hirdetés

   Egy Sevillában élő magyar idegenvezető Almási Gabriella invitálja alapfokú gyorstalpaló városismertetőre  az Olvasót.

    Josephine Baker mondta egyszer: "Két szerelmem van. A hazám és Párizs". Nekem három. Az egyik közülük Andalúzia, ahol évtizedek óta élek. Megszerettem az éghajlatát, az emberek mentalitását, a konyháját, a tájat és nem utolsó sorban történelmi városait, ami esetemben szakmai ártalom. Azt szoktam mondani, Andalúziában van alap-, közép- és felsőfokú utazás. Aki először jár erre, természetesen a nagy falatokkal kezdi. A visszatérő vendégek pedig a részletekkel, kuriózumokkal is szoktak foglalkozni. Egy nagyon rövid alapfokú gyorstalpalóra invitálom az Olvasót.


Monumental Plaza de España de Sevilla a

SEVILLA 
  Az andalúz főváros, az autonóm kormány és parlament székhelye. Andalúzia legnagyobb, országos viszonylatban a negyedik legnépesebb város. Vonzáskörzetét is figyelembe véve lakóinak száma meghaladja a milliót. A város éghajlata valószínű kedvezett a nagy festők születésének: Velázquez és Murillo is itt látta meg a napvilágot. Ideális város egy hosszú hétvége helyszínének. A Szűz Mária székesegyház felér egy kisebb galériával: Goya, Zurbarán és Murillo képeiben gyönyörködhetünk. 1898 óta itt található Kolumbusz sírja. A Giralda nevű toronyból 70 méteres magasságból a város több nevezetessége látható. Fotósoknak kötelező program.
Sevilla Giralda torony
 A Spanyol Pavilon egy részlete
  A katedrális mellett található az Alcazar, ami sevillai látogatásaik során a spanyol királyi család tagjainak rezidenciája. Itt született a katolikus királyok második gyermeke, János herceg és itt kötött házasságot V.Károly. A mudejar stílus, a reneszánsz és a barokk érdekes keveréke az épület. Kertje a kilátóval szintén kihagyhatatlan. A katedrális, az Alcazar és az Indiai levéltár (szintén látogatható) a kulturális örökség része.

Sevilla katedrális                                                             Az Sevilla jelképe az Arany torony,  a Guadalquivir partján,

ma Tengerészeti múzeum


  1929-ben Sevilla adott otthont az Iberamerikai expónak. Ez az esemény Spanyolország és a volt gyarmatok kapcsolatát erősítette. A kiállításra készült pavilonok a városközpont díszei. Kiemelkedik a Haníbal Gonzalez sevillai építész tervei alapján épült spanyol pavilon, amely a XX.századi spanyol építészet kiemelkező alkotása.  A többi látnivalót felsorolni is nehéz. Csak néhányat ragadok ki: a modern építészet kiemelkedő alkotása a 2005-ben készült árnyékoló, "a gomba". Több magánkézben található palota látogatható. Áll még a 92-es Expóra készült Makovecz-féle magyar pavilon, az egykori dohánygyár, a Triana negyed...a felsorolás végtelen.

Ki szereti kényeztetni magát? Mindenki, ugye? Térjenek be egy kávéra a XIII.Alfonz szálloda belső udvarába, felejthetetlen élmény.  

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.