Hirdetés

Mit érdemes tudni a világ legmagasabb épületéről? Minden a Dubai Burj Khalifa-ról!

 

Talán a Dubaiba látogatók közül senkit sem lep meg, hogy a helyiek mindenben felül akarják múlni a világ más részeit. A szédítő gyorsasággal fejlődő város tervezői arra törekednek, hogy ami náluk épül fel drágább és pazarabb is legyen mindannál, amit máshol már létrehoztak.

 

Hol máshol állhatna a földkerekség legmagasabb épülete mint pont Dubaiban a legek országában? Írásunkban bemutatjuk, hogy mire számítsanak a 828 méter magas Burj Khalifa látogatói a szenzációs 360 ° -os panorámát biztosító kilátó platform mellett.


dubai Burj Khalifa 01 Utazási Tipp  
    Last minute utazások, szállásfoglalás Dubaiban

Tények és érdekességek a Burj Khalifáről:

 

A hatalmas építkezéshez 2004-ben kezdtek hozzá, és összesen 20 milliárd dollárt szántak a Burj Khalifát is magába foglaló két km2-es városrész létrehozására. Az Adrian Smith által tervezett torony építése önmagában kb. 4 milliárd dollárba került és az eredeti elképzelésekhez képest némi késéssel 2010 január 4-én került csak sor az ünnepélyes átadásra. A kivitelezést a dél-koreai Samsung konszern koordinálta és az eredeti terveket is felülmúló korszerű műszaki megoldásokat és elegáns burkolati anyagokat használtak fel az épülethez. A 142 ezer m2 -es alapterületű épület alaprajza a háromszirmú pókliliomot mintázza és felfelé elkeskenyedik. Az alapozáshoz 192 darab 50 méter mély pillérre volt szükség, az építkezéshez 330.000 m3 különleges összetételű betont használtak fel. A legnagyobb műszaki problémát a beton és az egyéb építőanyagok magasba juttatása jelentette. A különállóan épült Burj Khalifa csúcsának legnagyobb kilengése erős szélben 4,6 méteres.

 

A Burj Khalifa épülete összesen 160 emeletet foglal magában. Az alsó 37 emeletén egy exkluzív Giorgio Armani tervei alapján épült Hotel kapott helyet. A felsőbb szinteken irodák, étterem, kilátók és 700 exkluzív magán apartman nyert elhelyezést (egy 130 m2-es apartman ára 1 millió eurónál kezdődik). A vendégek mozgásáról 56 db 42 személyes szupergyors lift gondoskodik (18 m/s).


dubai Burj Khalifa 03


A látogatók számára a felszín alatt alakítottak ki egy látogatóközpontot, ahonnét egy elegáns átjárón lehet eljutni a liftekhez, melyek a 123-124. emeleten lévő körkilátóhoz szállítják az utazókat. A panorámában gyönyörködve remek rálátást kap az ember Dubai szédületesen fejlődő városrészeire és a tengerpartra. A kilátóban sétálva persze azon sem kell meglepődni, ha a liftből kiszállva egy aranytömböket árusító automatába ütközik az ember.

 

Fontos odafigyelni a pontosságra, mert a késéseket nem tolerálják. A látogatások 60 perces időtartamát is nagyon szigorúan veszik, késni nem szabad. A legnépszerűbb és legdrágább a 17 órai időpont, mert a délutáni és az esti városképet is meg lehet csodálni. A belépők ára 32 és 50 Euró között mozog.

 

TIPP: sokat spórolhat, aki a belépőjét előre online foglalja le


 Utazási Tipp  
    Last minute utazások, szállásfoglalás Dubaiban

Dubai szökőkút:

 

A Burj Khalifa és a szomszédos Dubai Mall mellé egy szintén rekord méretű medence és szökőkút rendszert is építettek. A medence körüli sétányokon korzózva, vagy az éttermek és kávézók teraszain ülve 18 órától zenés műsorokat lehet megtekinteni. Az impozáns előadások során egy 275 méteres hosszúságú szökőkút gyönyörű zenei aláfestés kíséretében lövi a vízsugarakat akár 30-40 méteres magasságokba is. Természetesen az épületet és a szökőkutat is színes reflektorok borítják színes fényekbe.

 

dubai Burj Khalifa 02


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.