Hirdetés

Még egy írás az ünnepekről? Miért? Már vége az ünnepeknek, az élet visszatért a normál kerékvágásba. De nem Spanyolországban. Itt ugyanis január 6-ig tartanak az ünnepek. Azaz a hízókúra nem egy, hanem kéthetes. Megpróbálom összeszedni az ünnepek legfontosabb eseményeit.

   A kivilágításon (vagy ahogy spanyolul mondjuk, a fényeken) kívül az első felvonás része december 22-én a karácsonyi lottóhúzás. Összegben van ennél nagyobb nyeremény, de ennek a lottónak a lényege a közösségi érzés, az együtt örülés. Az a szokás, hogy baráti társaságok, családtagok ugyanazt a számot játszák meg és ha nyer a szám, az adott közösség minden tagja nyer. Idén (tavaly) volt, hogy egy falu gyakorlatilag összes lakója boldog nyertes lett.


 

A karácsony szimbóluma nem a karácsonyfa, bár mű verziója jelen van az otthonokban, hanem a betlehemi figurák és a mikulásvirág. A mikulásvirág Mexikóból származik és a domonkos kolostorokat díszítette a XVI.században. Onnan indult világkörüli útjára.   A szilveszter úgy zajlik, mint mindenütt, otthon, vendéglátó egységben, az utcán, barátok, családtagok között. A specialitás a szőlőevés éjfélkor. Az óév utolsó 12 másodpercében 12 szőlőszemet kell fogyasztani. A szőlőszemek az eljövendő 12 hónapot szimbolizálják. Hogy szerencséje legyen az embernek, le kell nyelni időben a szemeket, ami nem könnyű. 12-es kiszerelésben, héj és mag nélkül árulják, hogy megkönnyítsék az emberek dolgát.


 

háromkirályok felvonulás Spanyolország


 

 Január 5-én délután van egy hatalmas felvonulás, jönnek a háromkirályok, akik az ajándékot hozzák 5-ről 6-ra virradólag. A kavalkád a gyerekek kedvenc ünnepe. Ezt megelőzően már elküldték a levelet kedvenc királyuknak, benne a kívánságok listájával. A királyok a nagyvárosokat ugyanúgy érintik, mint a kis településeket.


 

   Vízkereszt nem múlhat el a tipikus édesség nélkül. A "roscón de reyes" a háromkirályok koronáját jelképező, kalácsra emlékeztető finomság. A kandírozott gyümölcsök a koronaékszereket szimbolizálják.

Ígérem, egy évig békén hagyom a témát. A képek egy része még ropogós, ma délután készült.

Spanyolorszg


Szerző&fotók: Almási Gabriella - Idegenvezeto andaluziaban


 


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.