Hirdetés

   Talán az utazó közönségben, ha azt a szót hallja, hogy Egyiptom két dolog jut az eszébe. Az egyik a Piramisok a másik Sharm El Seikh.Miért is ez az üdülőváros a legnépszerűbb? Szerintem a víz alatti élővilágának és koralljainak köszönhetően. Az egész világon híres és ritka az a fajta tengeri fauna, és képződmény, melyek itt találhatóak.

sharm 1


 

   Hogy többet ne is említsek a Blue Hole, mely Dahab városánál található. A veszélyessége miatt vált igazán híressé. Valószínűleg meteor ütötte azt a lyukat, melynek legnagyobb mélysége 210 méter. Ötvenkét méteres mélységben található egy alagút, mely összeköti a nyílt tengerrel. Sajnos sok búvár nem tért onnan vissza soha.


sharm 2


    A kráter külső falát meseszép korallok díszítik. Gyakran lehet itt találkozni, mantával, cápával, teknőssel. Dahab városa is megér egy délutáni sétát. A világon hasonló képződmény csak a Karib térségben található a Bahamákon.sharm 3


    Egyiptom legmagasabb hegye is Sharmról érhető el a legkönnyebben, mely igazán nagy szakrális élménnyel bír. A lábánál lévő Szent Katalin Kolostorban található feltehetőleg az Ószövetségből jól ismert égő csipkebokor, mely fakultatív kirándulás keretében megtekinthető. Érdemes egy Sínai-hegyi (Mózes-hegy, ahol az Ószövetség szerint Mózes átvette a Tíz parancsolatot tartalmazó kőtáblákat) túrával összekapcsolni, ahonnan a reggeli napkeltét lehet megtekinteni.

   Amennyiben még mindig bírjuk szusszal, remek hajókirándulások is indulnak a központi kikötőből. Például a Tiran-szigethez, mely közigazgatásilag Szaúd-Arábiához tartozik, így a sziget nem látogatható, viszont a környező korallzátonyok igazi paradicsomot jelentenek a búvároknak és a sznorkelezőknek.sharm 6


 

     Szállodaválasztással is nehéz mellé lőni, ha a tengerpart a fő szempont, hiszen szinte minden szállodának meseszép korallokkal benőtt partja van. Elég csak a hűs szobánkból lesétálni, a vízbe mártani a fejünket és a világ egyik legmegkapóbb látványa tárul a szemünk elé. Ha szerencsénk van, találkozhatunk vadon élő delfinekkel és a cetcápával is. Ami biztos, hogy megannyi olyan élőlény fog körülöttünk úszni, melyeket még nem vagy csak a tévében, akváriumokban láttunk.


   Amennyiben a piramisok is a kiválasztott látnivalók között vannak, az is megoldható, bár kissé körülményesebb és drágább is, mint például Hurghadáról, de a látvány kárpótol minden viszontagságért.


   Ha még mindig nem elég a programokból, akkor a sivatag is rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A quadozástól, a Színes-kanyonon keresztül, egészen a sivatagban éjszakázásig válogathatunk a programok között.sharm 7


        Elmondható, hogy Egyiptom vízen és földön is annyi élménnyel és lehetőséggel bír, hogy többszöri látogatás alkalmával is tud mindig újat nyújtani. Személy szerint, nekem és a családomnak az egyik kedven nyaralóhelyünk. Ahogy haza érünk, már tervezzük is a következő látogatás idejét.

 

 Utazási Tipp  
    Wellness szállások online foglalással BOMBA áron

Szerző:  Hajdu-Felső Bernadett  fotók:  Hajdu-Felső Bernadett és wikipedia


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.