Hirdetés

  Idén májusban gondoltunk egy nagyot és a szórakozást összekötöttük a hasznossal! Régóta szerettünk volna már a németországi Legolandbe elmenni, így online lefoglaltunk egy szállást a Legoland Resortjába. A szállodafajta kiválasztását mi a gyermekeinkre bíztuk. Nagyon sok témából lehetett választani: pl. Ninja, kalózos, hordó szállások, camping és még sok minden más (a neten ránéztünk, hogy mit kell tudni és milyen véleményeket írnak róluk azok az emberek, akiknek már volt szerencséjük ott aludni).

  Lányainknak a DRACHENBURGRA (Sárkánykastély) esett a választásuk és mi felnőttek is tökéletesen elégedettek voltunk vele. Alig vártuk, hogy birtokba vegyük a Drachen Zimmereket (Sárkány szobákat).

Drachenburg 1 kép

A jegy árában a szálláson kívül még beletartozott a két napos Legoland belépőnk és a reggeli 4 főre: 2 felnőtt és 2 gyerek részére. Kb. 500 Eurot fizettünk így ki (de ez mindenkinél változó, mert van aki vacsorát is kér hozzá, vagy több napot alszik ott, stb., szóval egyéni kívánságok alapján működik az egész. A netes jegyvásárlás egyébként sokkal olcsóbb, mint helyben).
A jegyeket a mailünkre küldték ki pár nappal az indulásunk előtt, ki kellett nyomtatni (nem muszáj színesbe, mi is fekete-fehérben printeltünk). Az volt a leglényegesebb, hogy a vonalkódok rendesen látszódjanak, mert minden belépésnél azokat húzták le (olvasták be). Szerencsére minden rendben volt a belépéseknél.

Nem csak azért választottuk a Legoland szállást, mert kifejezetten gyermekközpontú (de felnőtteknek is egy felejthetetlen élmény), hanem mert – ahogy sokaknál olvastuk a GoogleMap-en, a park – a sokszor hosszú várakozási idő miatt – egy nap alatt nehezen bejárható – így viszont volt idő mindenre és két nap alatt szépen ki lehet ismerni a vidámparkot, a kedvenc elemekkel.
A mi sárkány kastélyunkkal pontosan szemben volt egy lovagi kastély, vagyis a Ritterburg, balra tőle pedig a Königsburgot, vagyis a királyi kastélyt láthatjuk (képemen középen látszanak a büszke tornyocskái).

Drachenburg 2 kép

Mindhárom építmény között rózsabokrokkal tarkított, nagyon szépen rendezett sétány terül el, mindenfele barna iránymutató táblákkal, valamint – rengeteg játszótérrel – a vidámpark bezárása után a kalandok a Legoland üdülőfaluban folytatódhatnak, mert minden szállodatípushoz tartozik valamilyen nagyszerű játszóhely (18-féle!!-tehát ez már a parkon kívül), pl. az egyiptomi témájú házikók közt piramisok vannak, az autóversenyzős szállások között egyensúlyi-és ügyességi játékok, a kalózszigeten egy óriási kalózhajó játszóteret építettek fel és így tovább, van lehetőség golfra, bowlingozásra, kötélcsúszdára, mászófalazásra, meg még ki tudja, mire, mert sajnos nem tudtuk mindet bejárni (de legközelebb erre is figyelni fogunk).
A mi hálónknak egy faváras, csúszdás részre nézett az ablaka (lenti képemen szúnyoghálón át fotóztam).

Drachenburg 3 kép

Tényleg ideális hely ahhoz, hogy ráláss a csemetékre, akik duracell nyuszik módjára egy egész napos vidámparkozás után is még jócskán bírják a strapát, ha játszóterezésről van szó… 

Miután lejelentkeztünk a resort recepciójában

Drachenburg 4 kép

(ahova egyszerre csak egy ember mehet be – még mindig covid mizéria! De legalább maszkot nem kell viselni), visszapattantunk az autónkba és megkerestük a szállodánkhoz tartozó parkolót, ami – mint kiderült -
a kastélyokhoz egészen közel, egy szépen nyírt bokrokkal szegélyezett helyen lett kialakítva, szóval igazán nem kellett messze cipelni már onnan a bőröndjeinket.

Visszatérve a mi Drachenburgunkhoz, a kastély előtt mi más is állhatna, mint egy csodaszép piros legóelemekből kirakott óriás sárkányszobor? Ez a jelképe is egyben. 

Drachenburg 5 kép

A képeslapokon több dimenziósan megszerkesztve még tüzet is okád ? jól kitalálták! Én ugyan ezernemtudomhány képet készítettem a két nap alatt, de azért vettem még egy pár képeslapot is ajándékba, ill. saját magunknak emlékbe, mert nagyon szépek és ötletesek voltak.


Egy kétszintes, robusztos, s bár kívülről szürke, belső tereiben tényleg mesésen kinéző kastélyban töltöttük tehát az éjszakát, ahol a bejárati ajtó a recepciónál kapott fehér kártylapokkal nyílik (mondhatni ezek a kulcsok hozzá). Egy nagyobb előcsarnokba lépünk aztán be, ahonnan stílusosan nyílnak a szobák

Drachenburg 6 kép

és jobbról-balról sárkányos-lovagos falfestmények tarkítják a falakat, ill. bal oldalon, a kandallón egy óriás zöld legókból kirakott sárkány fekszik, előtte legofigurákkal, amik közé beállva szintén lehet fényképezkedni.

Drachenburg 7 kép

A folyosók is végig festettek, vicces szövegekkel megtoldva a sárkányokra és lovagokra vonatkozóan.

Drachenburg 8 kép

 

Drachenburg 9 kép

Imádtam a legókból kirakott világító fáklyákat! (még ilyen kis részletekre is odafigyeltek)

Drachenburg 10 kép

Földszinti lakosztályunkat szintén a már említett fehér kártya nyitotta ki, belépve az ajtó melletti kártyatartóba behelyezve kapcsolódtak fel a lámpák a szobákban. Ha a kártyát kihúztuk, minden lámpa kialudt, szóval szerencsésebb volt bennehagyni, ha nem akarunk sötétben kibotorkálni a mosdóba.


A szobák kialakítása, a bejárati ajtótól befele haladva:
- Először egy kisebb előszobába lépünk be.


- A németeknek van egy furcsa szokásuk. A lakásaikat is úgy alakítják ki, hogy szinte rögtön a bejárati ajtó mellett van a gyerekszoba… nos, hát itt is pontosan így oldották ezt meg egy emeletes lovagi ággyal, síkképernyős TV-vel, szekrénnyel, benne legókkal, a tetején természetesen egy legókból kirakott sárkány trónolt. Az ágy melletti falon végig vicces meseképek láthatók.

Drachenburg 11 kép

 

- A kis folyosón továbbmenve jobbra találtunk egy beépített ruhásszekrényt, valamint – szuperjó, hogy volt egy kisebb hűtőszekrény is a vizünknek abban a nagy melegben, illetve egy széf alkották még a berendezést.


- A folyosótól balra nyílt a mosdó,

Drachenburg 12 kép

tusolóval, WC-vel, beépített tartókkal, mindkettő megtöltve citrom illatú termékekkel, amivel még hajat is lehetett mosni. Nagyon tetszettek ezek a modern, praktikus és stílusos tárolók. 

Drachenburg 13 kép

Plusz jó dolognak írnám le, hogy még hajszárító is a rendelkezésünkre állt, ami nagyon jól jött, mivel a vidámparkban elkapott egy nagyobb zuhé és kissé átfáztunk, mire beértünk a szállásra. Jólesett megszárítkozni tehát még vacsora előtt.


- Legbelül pedig egy tágas szülői hálószoba volt, ahol szintén lovagi motívumos képekkel és az elmaradhatatlan legóból kirakott kisebb sárkányszobor voltak a díszek. Óriási síkképernyős TV, éjjeliszekrények, éjjeli lámpák, székek, s egyéb ülőalkalmatosságok alkották még a szoba berendezését. A falfestmények alapján olyan érzésem volt, mintha legalábbis Camelotba csöppentem volna!

Drachenburg 14 kép


Mivel a szobát eredetileg csak délután foglalhattuk el, a kocsit otthagytuk a már említett kastélyokhoz közeli parkolóban Drachenburg 15 kép

és egy erdőn keresztül, kb. 15 perces séta után, a jegyeinkkel úgy 11 óra tájban bemasíroztunk a Legoland vidámparkjába, a resortosok hátsó (kiváltságos) bejáratán át (itt azért jóval kisebb a tömeg, mint a főbejáratnál). Drachenburg 16 kép1

De ez már egy másik történet lesz.

Most visszaugrunk ahhoz a részhez, amikor becuccoltunk a szállodába, (befele csak a fehér kártyákkal lehet bemenni, szóval azt magunknál kell tartani!). Kifele az ajtók önműködően nyílnak meg előttünk.

Drachenburg 17 kép

Bárhol megvacsorázhattunk volna a szállodakomplexum területén, mert több étterem is működött, de mi egyszerűen átmentünk a szomszédos Köngisburgba (Királyok Kastélyába).

Drachenburg 18 kép

Szinte pontosan úgy néz ki, mint a mi hotelünk, csak itt másféle díszítőelemek mutatkoznak a falakon és egy kicsit zajosabb szerintem, mivel sokan mennek oda étkezni. Egy elég nagy étteremről van egyébként szó, a földszinten, az egész olyan, mint egy régi lovagi várterem, szóval izgis!

Drachenburg 19 kép

Vicces, s itt is óriási legoalakok kaptak helyet, amikkel már alapból feldobták az étkezések hangulatát.

Drachenburg 20 kép

Némelyikbe be is lehetett bújni, amíg a vacsinkra vártunk.

Drachenburg 21 kép

Előtte foglaltunk azért itt magunknak asztalt, biztos, ami biztos alapon. A" la cart rendeltünk, amit egyáltalán nem bántunk meg, sőt! Azt kell hogy mondjam, lenyűgöző a kínálatuk, nincs ugyan bőség zavara, de nagyon ötletes neveket adtak az ételeiknek és jól is néztek ki (még az étlapjuk is tetszett).

Drachenburg 22 kép

A leglényegesebb azonban, hogy igazán ízlésesen tálalták őket és nagyon finom fogások voltak!

Drachenburg 23 kép

Ráadásul a férjem szerint (aki szintén vendéglátós), nincsenek elszállva az áraik, szóval megérte ide betérni.

Drachenburg 24 kép

A gyerkőcöknek az éttermen belül van egy bebújós játszósarok is sok-sok legóval a szőnyegen, amit szintén nagyon jónak találok. A felszolgáló személyzet kedves, segítőkész, sok köztük a magyar ajkú is.

Kellemesen eltöltött vacsoránk

Drachenburg 25 kép

után a gyerekek még játszottak, fotózkodtak egy kicsit a kastélyok közti játszóhelyeken, majd bent folytatták az élménygyűjtést, a kastély folyosóin, kincskereséssel. Ha a feladatokat helyesen oldották meg, akkor a szobájukban levő széf bizonyos számkombinációra kinyílt, s apró lego ajándékokat kaptak belőle.


Talán mondanom sem kell, hogy az egész napos mászkálás után úgy aludtunk, mint a tej? Azt hittem fázni fogok a vékony takaró alatt, s bár tényleg hűvös volt a szobában, semmi ilyesmit nem éreztem végül. A fekhelyünk nagyon kényelmes volt, mindenki hamar el is aludt. Reggel teljesen kipihenten ébredtünk és kényelmesen összecsomagoltunk. Ugyan elgondolkodtunk rajta, hogy felárban maradunk még, de végül most mégsem adtuk ki már rá a pluszpénzt (talán majd legközelebb).
Amikor online megvásároltuk a jegyeinket, kértünk hozzá reggelit, így azért most nem kellett fizetni a Königsburgban, mert benne volt az árban. Itt is önkiszolgáló módon működnek, a reggeli fogások az étterem több részében voltak kirakva: műzli variációk, tejtermékek, kávé, üdítők, tojás, szalonna, nünbergi kolbászkák, péksütik, gyümölcsök, stb. Lényeg a lényeg, mindenki jóllakottan távozott. Előtte a nagyobbik lányomhoz csak úgy, még odajött egy óriás legoemberke fotózkodni.

Aztán visszaballagtunk a sárkány szállodába, s kicsekkoltunk. A fehér kártyáinkat egyszerűen csak be kellett dobni egy kincses ládikóba. Bár a szállásról már délelőtt ki kellett jelentkeznünk, az autót még otthagyhattuk volna, ahol eddig állt, de inkább kimentünk vele a resortos részről és a tömeget követve beálltunk a Legoland óriás, fő parkolójába, hogy a második napunkon a főbejáraton át vessük bele magunkat a vidámparkozásba.

Mindent összevetve, egyáltalán nem bántuk meg, hogy kipróbáltuk a Legoland resortját, így nyugodtan végigjárhattuk a vidámpark szinte összes elemét és külön élményt nyújtott a sárkány kastélyban éjszakázni – nem csak a gyerekeinknek, hanem nekünk, felnőtteknek is. Jövőre talán a kalózok paradicsomában töltjük majd az éjszakákat, mert az is nagyon bejött.

Drachenburg 26 kép

 

A Legoland szálloda komplexumának a címe és a telefonszáma:
Legoland Feriendorf
Legoland Alle 3.
89312 Günzburg
Tel.: +49(0)82212573550
www.legoland.de

Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmet!


Szerző&képek: Kernné Riebel Brigitta 


 

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.