Hirdetés

  Nemrég Bostonban jártunk. Boston Massachusetts állam fővárosa és 1630-as alapításával az USA egyik legrégibb városa. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik: az amerikai függetlenségi háború számos kulcsfontosságú eseménye zajlott itt, többek között a bostoni teadélután.

    Itt van az USA első nyilvános parkja, a Boston Common (1634), az első állami iskola 1635-ből, de az első metró is itt indult el 1897-ben. Ma világelső a felsőoktatásban. A Harvard például az ország legrégebbi felsőoktatási intézménye, melyet 1636-ban alapítottak.


boston óvárosa


     Bostont gyalogszerrel és tömegközlekedéssel próbáltuk felfedezni, napi 10 km-eket sétáltunk.  Végigjártuk a Freedom Trail-t, ami egy 2,5 mérföld hosszú út Bostonon keresztül és 16 történelmileg fontos helyszínt érint.


bostonfreedom trail

 


Elmentünk Salem városába, mely a 17. századi boszorkányperekről híres. És természetesen Cambridge városát is meglátogattuk, itt található a Harvard Egyetem.


salem boszi múzeuma


   Boston nagyon tetszett nekünk, jól megfér egymással a múlt és a jelen, a történelmi helyszínek a felhőkarcolók lábánál.  Hangulatos és nagyon nemzetközi. Most szeptember közepén még nagyon sok a turista.


 boston kikötője

A legjobban a Boston Common és a mellette található Public Garden tetszett nekünk. Gyönyörű és tele van mókusokkal, akik vidáman ugrándoznak mindenfelé, többek között Csibire is felugrott egy.. ?   A bostoni tömegközlekedés szerintünk nagyon kaotikus volt , állandóan dugó van és bár nagyon szuper menetrendjük van, a buszok rendre késnek (és nem is keveset)    Gyalogosan viszont nagyon jól bejárható ez a város.


Szerző&fotók:  Fáczányi Szilvia és Csibrány László    https://www.amerikabajottunk.hu/   


Térképes online szállásfoglalás Bostonban:

Booking.com


.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.