Hirdetés

   Azerbajdzsán Európát és Ázsiát elválasztó Kaukázus mentén helyezkedik el. A tűz és a sárvulkánok országának is hívják. Ott épült fel a világ első olajfúró tornya. A fővárosa Baku Budapestről közvetlen repülőjárattal kb. 3,5 óra alatt érhető el.

 

   Azerbajdzsán Európát és Ázsiát elválasztó Kaukázus mentén helyezkedik el. A tűz, a szél és a sárvulkánok országa. Az ország alatti terület tele van olaj- és gázmezőkkel. Itt épült a világ első olajfúró tornya 1846-ban. A főváros, Baku Budapestről közvetlen repülőjárattal 3,5 óra alatt érhető el. A repülőjegy ára 15-25 ezer Ft körül mozog.


baku reptér


    Meglepetésemre a repülő odafele és visszafele is tele volt azeriekkel, magyarok rajtunk kívül szinte nem is voltak, pedig igazán megér az ország egy látogatást. A főváros nagyon fejlett, roppant tiszta és olcsó is. A beutazáshoz vízum szükséges, melyet a konzuli oldalon keresztül online lehet megvásárolni 26 dollárért. 2-3 nap alatt meg is érkezik, tehát nem kell hetekkel korábban beszerezni. Jelenleg a beutazáshoz még oltási igazolásra és PCR tesztre is szükség van. Fizetőeszközük az azerbajdzsáni manat. Bankokban lehet pénzt váltani. Figyelni kell, hogy ebédidőben 13-14 óra között zárva tartanak.
 Baku boulevard
     Összességében 3-4 nap alatt meg lehet nézni a lényeges látnivalókat. Amiket mindenképp látni kell: az óváros, mely a világ egyik legrégebbi megmaradt óvárosa. Itt található a Maiden torony, melynek tetejéről remek kilátás tárul elénk a városra, valamint a Shirvanshahs palota. A Kaszpi- tenger partján húzódik a több kilométer hosszú Baku boulevard.
   baku szőnyegmúzeum

   Ennek közepén található a Mini Velence, a különleges formájú Szőnyegmúzeum és egy virág alakú bevásárlóközpont, a Deniz Mall.  A Szőnyegmúzeumtól siklóval vagy gyalog fel lehet menni a Flame tornyokhoz. Nappal is látványosak, de este még inkább, ugyanis úgy vannak kivilágítva, mintha igazi lángok lennének. A kivilágítások váltják egymást. Egyszer lángok, másszor pedig az azeri zászló jelenik meg. A tornyok melletti parkban található az Örök Láng emlékmű is, mely a függetlenségért vívott harcban elesett katonáknak állít emléket.


 baku flame torony

  A parkból csodálatos panoráma tárul elénk. Az óváros mögött húzódik a híres bevásárlóutca, a Nizam Street. És nem utolsó sorban kihagyhatatlan látnivaló a központtól 6km-re északkeletre fekvő, Zaha Hadid által tervezett Heydar Aliyev központ, mely különféle kiállításoknak ad otthont. Az épület kívülről is lenyűgöző, de érdemes belülről is meglátogatni. A múzeum nagyon interaktív, unatkozásra nincs esély. ;)


Baku Heydar Aliyev központ

   Bakut gyalogosan is be lehet járni, de jó a metró- és buszközlekedés is. Nagyobb távokra taxit is igénybe lehet venni. Alkudozás után kedvező áron utazhatunk vele. Szállást az óváros környékén célszerű foglalni. Kettőnknek egy éjszaka reggelivel 25 Euro volt.


Flame towers


A cikk még nem ért véget, lapozz tovább a folytatásért!

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.