Hirdetés

Friss, ropogós úti beszámoló egy kiruccanásról a Magas-Tátra egyik fő látványosságához a tarajkai jégtemplomhoz, melyet idén már 10. alkalommal készít el a helyiekből és külföldiekből összeállt  lelkes jégszobrász csapat.  A 225 tonna jégből létrehozott építmény naponta 09:00-től 16:15-ig várja a látogatókat.

 A minap olvastam arról, hogy idén 10.alkalommal készült el a Magas-Tátra téli csodája, a tarajkai jégtemlom. Az idén a jeruzsálemi Szent Sír templom adta a témát. Első alkalommal a látogatók beléphettek a jégtemplom falai közé is, mert körbejárható lett a Jézus sírját rejtő építmény.


Jégtemplom jeruzsálem copy 1
   Évek óta a szlovák faragóművészeken kívül számos külföldi jégszobrász is részt vesz a dómok megvalósításában, a korábbi templomok között volt már a párizsi Notre Dame, a római Szent Péter Bazilika, a barcelonai Sagrada Familia, a santigo de compostelai Szent Jakab székesegyház, stb. Felkeltette az érdeklődésünket, az időjárás előrejelzés is ideális volt, ezért ma korán útrakeltünk.
Magas Tátra Hrebienok


Az Ózd közeli Bánrévénél léptük át a határt, onnan 129 km a távolság Ótátrafüredig, de a Miskolc-Kassa vonalon az út nagy része autópályán is megtehető. Az utakon alig volt forgalom, de beérve a poprádi járásban lévő városkába ez fordított lett, élénk élet fogadott bennünket. Több parkoló is várja a látogatókat a lanovka (sikló)közelében, amellyel 8 perc alatt juthatunk fel a tarajkai állomásra.


maga tátra siklo állomás


Ótátrafüred a tátrai turizmus központja télen-nyáron, sípályák, túra-útvonalak, hotelek, éttermek szolgálják a turisták igényeit. Legismertebb látnivaló a Tar-patak vízesése, ezzel ma csak részben ismerkedtünk, mert a sorban állás kicsit átszabta az időt. A sikló 12 Eur/fő oda-vissza, de kb. 1 órás sétával kiváltható, babakocsival is járható volt az út.


jégtemplom stációk


  A jégtemplomba a belépés ingyenes, és a sorban állásért kárpótol a látvány, mely húsvétig lesz látogatható. Nyáron még biztosan visszajövünk egy kicsit túrázni is.


jégtemplom részlet
Korábbi cikkünk a témában: Jégből épólt katedrálisok a Magas-Tátrában


Onine szállásfoglalás olcsótól a luxusig a Magas-Tátrában:

Booking.com


Szerző&fotók: Vasas Erzsébet Utazási Élmények Facebook csoport

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.